Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Samsung HW-Q995C

Jos puhutaan parhaan elokuvaäänen välittämisestä, on Samsungin huippumalli HW-Q995C oikea soundbar hommaan.

/ 30.10.2023 - 10:33
Samsung HW-Q995C

Aina, kun saamme Samsungin uuden soundbarin testihuoneeseen, heräävät odotuksemme korkealle. Etenkin, jos kyseessä on 900-sarjan huippumalli, sillä sarja on sukupolvesta toiseen jaksanut hämmästyttää muhkealla elokuvateatteriäänellään. Sarjan uusin HW-Q995C, joka on vuoden 2022 testivoittaja HW-Q995B:n seuraaja.

Vuoden 2023 malli noudattaa samaa 11.1.4-kaiutinkonfiguraatiota ja on perusperiaatteiltaan muutenkin samanlainen. Pakkaukseen kuuluvat soundbarin lisäksi subwoofer ja takakaiuttimet.

Äänenlaatu

HW-Q995C maalaa jättimäisen, lavean ja ison äänimaiseman, joka imaisee suoraan mukaan Mission Impossible: Falloutin toimintaan. HW-Q995C toistaa puhetta kirkkaasti ja selkeästi, ja surroundkanavien ääni tukee kokonaisuutta. Pääsemme lähemmäksi Tom Cruisea ja kumppaneita kuin millään muulla tämän vertailun soundbarilla! Kun räiskintäkohtaukset pääsevät vauhtiin, Samsung osoittaa muskelinsa kaikkien kanaviensa osalta, jylisevän mutta tiukan subwooferin mukaan lukien.

Samsungin kokonaisuuden sointi herättää välittömästi elokuvateatterin tunnelman, jossa ulkomaailma unohtuu nopeasti. Tilantuntu on niin vaikuttavaa, että se muistuttaa parhaita teatterissa koettuja elokuvaelämyksiä. Siinä mielessä HW-Q995C muistuttaa hyvin paljon edeltäjäänsä, mutta se on vain hyvä asia.

Kenelle?

Samsung HW-W995C on suuri ja väkeväsointinen soundbar hänelle, joka kaipaa parasta suorituskykyä – ja jolla ei ole tilasta pulaa. Tämä soundbar on tarkoitettu ison ruudun pariksi! Jos HW-Q995B:n kaverina on yhteensopiva Samsungin tv, pääsee hyödyntämään Q Symphony -toimintoa, joka yhdistää tv:n äänen soundbarin sointiin.

Yhteenveto

HW-Q995C jatkaa Samsungin viime vuosien huippusoundbarien jalanjäljissä. Kaiutin on iso, kulmikas eikä ehkä erityisen kaunis – mutta se tarjoaa lyömätöntä elokuvateatterin tunnelmaa!

Samsungin äänimaisema niin elokuvissa kuin tv-ohjelmissakin on vaikuttavan todentuntuinen, suuri ja läsnäoleva, ja musiikkiakin voi soundbarilla kuunnella. Kun miettii, että hintaan kuuluvat soundbar, subwoofer ja takakaiuttimet, tuntuu HW-Q995C suorastaan edulliselta ja ansaitsee ehdottomasti vuoden parhaan tittelin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top