Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Samsung HW-Q995B

Viime vuoden suosikkimallia seuraava Samsung HW-Q995B saa elokuvat soimaan jylhästi!

/ 01.11.2022 - 12:00
Samsung HW-Q995B

Samsungin maine soundbar-rintamalla on vankka. Pari vuotta sitten Samsung perusti Kaliforniaan oman Audio Labin, jonka jälkeen olemme nähneet markkinoiden parhaisiin kuuluvien soundbarien vyöryvän merkiltä.

HW-Q995B on konfiguraatioltaan sama kuin viime vuoden mallikin. Yhteensä järjestelmässä on 22 kaiutinelementtiä, joiden on tarkoitus luoda kuulijan ympärille suuri ja uskottava surround-kupla.

Tämän vuoden malli osaa siirtää Dolby Atmos -signaalia televisiosta Wi-Fin kautta. Silloin tosin käytössä pitää olla Samsungin vuoden 2022 tv (Q70B tai parempi).

Äänenlaatu

Viime vuoden huippumalli HW-Q960A oli niin menestyksekäs testissämme, että odotuksemme olivat tietysti korkealla uuden version suhteen. Ja jälleen Samsung näyttää kaapin paikan!

Netflixin The Gray Man -elokuvan avauskohtauksessa Ryan Goslingin ja Billy Bob Thorntonin repliikit erottuvat vahvoina ja selkeinä keskikanavassa, ja pienet mutta tärkeät vivahteet tekevät ääniraidasta uskottavamman. Ympäristön äänet toistuvat todella realistisesti ja on kuin istuisi samassa huoneessa herrojen kanssa.

Katsomme elokuvan toimintakohtauksia, jotka todistavat, että tehoa kaiuttimessa riittää.  HW-Q995B jaksaa soittaa todella kovalla ja silti luo tilaa muhkeimmillekin jaksoille. Tällä soundbarilla ei ole lainkaan vaikeuksia täyttää 30-neliöistä kuunteluhuonettamme vahvalla äänellä ja uskottavalla volyymilla.

Myös uusi subwoofer on loistava: bassontoisto on matalampaa ja iskevämpää kuin edeltäjällä. Iskut tuntuvat tiukemmilta ja tarkemmilta kuin viime vuoden mallissa, ja ne istuvat äänimaisemaan täydellisesti.

Yhteenveto

Ei epäilystäkään: Samsung HW-Q995B on edelleen luokkansa paras soundbar. Valtava, uskottava ja yksityiskohtainen äänimaisema nostaa parhaimpien tuotantojen kohdalla ihon kananlihalle. Jos kaipaa elokuvateatterimaista tunnelmaa mutta ei halua täysikokoista kotiteatterijärjestelmää, suosittelemme ehdottomasti tätä soundbaria!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top