Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Denon DHT-S517

Denonin edullisin Dolby Atmos -soundbar tarjoaa yllättävän hyvää ääntä.

/ 01.11.2022 - 12:00
Denon DHT-S517

Denonin halvin Atmos-soundbar DHT-S517 on myös toistaiseksi valmistajan ainoa erillisillä yläkaiuttimilla varustettu malli. Kun korkeuskaiuttimet ovat laitteen päällä, ääni suuntautuu katon kautta sohvalla istuvaa kuulijaa kohti, jolloin syntyy vaikutelma oikeasti yläpuolelta tulevasta äänestä ja äänimaisema kasvaa suuremmaksi ja kolmiulotteisemmaksi.

Jotta suoratoistopalveluiden Dolby Atmos -ääniraidan saisi mahdollisimman helposti televisiosta soundbariin, on DHT-S517 varustettu eARC-liitännällä eli äänenpalautuskanavalla (e = enhanced). Se lähettää äänen takaisin HDMI-kaapeliin, joka yhdistää soundbarin televisioon, ja uusimman standardin mukaisesti tarjoaa leveämpää kistaa ja enemmän toimintoja useammalle ja paremmille ääniformaateille.

Tarjolla on lisäksi myös perus-HDMI, joka tukee 4K Ultra HD -resoluutiota 60 Hz:n virkistystaajuudella. 8K:n ja 4K:n 120 Hz:llä voi siis unohtaa, joten uudempien pelikonsolien käyttäjien kannattaa kytkeä laite televisioon HDMI 2.1 -liitäntää käyttäen ja välittää ääni soundbariin eARC:n kautta.

Soundbar on melko kompakti ja suurin piirtein 43-tuumaisen television levyinen. Niinpä se ei vie visuaalisesti juurikaan tilaa ja sopii hyvin melkein mille tv-tasolle tahansa.

Soundbarin mukana toimitetaan pieni langaton subwoofer. Suljetussa bassolaatikossa on 13 cm:n (5,25”) bassoelementti. Tällaisessa niin kutsutussa painekammiossa basson matalimmat taajuudet eivät saa yhtä hyvin voimaa kuin portillisessa bassorefleksirakenteessa, mutta vastineeksi basso usein toistuu puhtaammin.

Ilmiömäistä ääntä

Denon DHT-S517 on kompakti soundbar, joka solahtaa melkein mihin vain. Atmos-korkeuskaiuttimet ja kompakti subwoofer tekevät elokuvien äänestä todella hyvää ja tasapainoista äänikuvan laventuessa ylöspäin ja sivuille. Puhe erottuu puhtaana ja uskottavana. Elokuvien katseluun tämä on aivan mainio soundbar ja suorastaan uusi suosikkimme hintaluokassaan! Musiikki jää soundbarilla vähän laimeaksi, mutta se oli odotettavissakin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top