Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

Alienware M18

Alienware M18 on suuri ja lituskainen kuin kampela. Ja kaikkien aikojen nopeimpia PC:itä.

/ 03.11.2023 - 10:03
Alienware M18

Sanotaan se nyt heti: tämä kone on harvojen herkkua. Ensinnäkin se on törkeän kallis. Samaan hintaan saa helposti kolme hienoa kannettavaa. Ja yhdessä ne todennäköisesti veisivät vähemmän tilaa laukusta ja painaisivatkin vähemmän.

Toiseksi, hankkiakseen tämän koneen pitää olla todella kovat vaatimukset tehon suhteen. Esimerkiksi ammattilaistason e-urheilija, mutta myös graafinen suunnittelija tai elokuvantekijä voi olla kiinnostunut Alienware M18:sta.

Maailman tehokkain näytönohjain

Näytönohjaimena on Nvidia GeForce RTX 4090 16 GB:n video-RAMilla. Vaikka kyseessä on mobiiliversio eikä tehokkaampi pöytäkoneversio, on näytönohjain ehdottomasti tehokkain kannettavassa koskaan nähty malli.

Näyttö on suuri ja terävä, mutta vähän mattainen pinnan heijastamattoman käsittelyn vuoksi. Värintoisto on silti erinomaista, mutta ei yhtä syvää ja intensiivistä kuin OLED-näytöillä. Mutta koska Alienware M18 on pelikannettava, on nopeus tärkeämpää. Kone on saatavilla joko QHD+ -resoluutiolla (2 560 x 1 600 pikseliä) ja 165 Hz:n virkistystaajuudella tai FHD-resoluutiolla (1 920 x 1 200 pikseliä) ja aivan käsittämättömällä 480 Hz:n virkistystaajudeella. Graafista työtä tekevien harmiksi 4K-versiota ei ole tarjolla.

Yhteenveto

Pelatessa suosin yleensä erillisen ja näppäimistön yhdistelmää. Alienware M18 on niin iso ja kaikin tavoin överi, ettei sellaiselle ole tarvetta. 18-tuumainen näyttö kattaa näkökentästä yhtä paljon kuin 27-tuumainen tavallisella katseluetäisyydellään. Mekaaninen näppäimistö on melkein yhtä tarkka ja mukava kuin erillinen pelinäppäimistöni – ja Cherry-napsahduskin on (lähes) täydellinen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top