Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Google Pixel 8 Pro

Joskus kannattaa valita fiksuin puhelin nopeimman sijaan.

/ 03.11.2023 - 11:01
Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pron näyttö on yhtä iso kuin viime vuonnakin, mutta oudosti sen resoluutiota on hiukan heikennetty. Paneeli on sama erinomainen LTPO OLED, mutta kirkkautta on nostettu 1 600 nitiin.

Kameratkin on päivitetty. Eniten paukkuja on laitettu ultralaajakuvaan, mikä onkin fiksua, sillä se oli edellisen sukupolven mallissa kameroiden heikoin lenkki. Se on päivitetty 12 megapikselistä 48 megapikseliin ja huomattavasti valoherkemmäksi. Myös automaattitarkennus ja makrofokus ovat parantuneet.

Kuoren alla sykkii Googlen oma Tensor G3, ja tarvitseeko tässä mainitakaan, että se on Googlen mukaan kaikkien aikojen nopein Pixel-järjestelmäpiiri? Kiinnostava seikka Samsungin valmistamassa piirissä on, ettei sen ole tarkoituskaan hakata Snapdragonin tai Applen suorituskykyennätyksiä. Se on kehitetty tarjoamaan tehoja tekoälylle ja koneoppimiselle, jotka tukevat puhelimen näitä hyödyntäviä toimintoja.

Useimmat mobiilivalmistajat tarjoavat vain kolmen vuoden takuun, mikä ei ole kovin paljon. Google lupaa tarjota 7 vuoden Android-päivitykset, tietoturvapäivitykset ja uusia ominaisuuksia. Eli Pixel 8 -mallia voi käyttää vuoteen 2030 saakka!

Yhteenveto

Google haluaa selvästi olla Android-puhelinten suunnannäyttäjä. Puhelimet ovat jo nykyisellään yhtä nopeita kuin tietokoneet, mutta onko se oikeastaan tarpeellista? Nopeuden sijaan Google onkin panostanut älykkyyteen: kamera ottaa parempia kuvia, mikrofoni poistaa hälyä, avustaja ymmärtää tarpeemme ja puhelin latautuu fiksummin. Suorituskyky on parantunut, näyttö on kirkkaampi ja puhelimessa on nyt jopa infrapunalämpömittari! Toki heikkouksiakin on, mutta kaikkea ei voi tai tarvitse ehkä saadakaan.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top