Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Apple iPhone 15 Pro Max

Vihdoinkin iPhonessa on zoom-objektiivi, joka on kilpailijoiden tasoa tai jopa parempi.

/ 03.11.2023 - 10:59
Apple iPhone 15 Pro Max

Uuden iPhonen pääkamerassa on sama 48 megapikselin kenno kuin iPhone 14:ssä, joka oli iso hyppäys 13-mallin 12 megapikselin kennosta. Uutta sen sijaan ovat uudet prosessorit ja algoritmit. Päivitetyn Photonic Enginen ansiosta kuvat ovat perusasetuksella nyt 24 Mp ilman huomattavaa heikennystä kuvanlaadussa. Innokkaimmat voivat kuvata 48 Mp:n kuvia HEIF- ja ProRAW-tiedostomuodoissa ja tehdä tästä asetuksesta pikavalinnan kamerasovellukseen. Lopputulos ei ole hullumpi. Hämäräkuvaus on parantunut: tarkennus toimii paremmin ja yksityiskohtia on enemmän. Uusi HDR-algoritmi tekee varjoista vähemmän aggressiivisia ja väreistä luonnollisempia. Eri polttovälivaihtoehdot ovat yllättävän ilahduttavia, sillä kuvia ei tarvitse rajata jälkikäteen. Erinomainen toiminto on sekin, jolla kuvan voi jälkikäteen muuttaa pystykuvaksi, jos se unohtui kuvanottohetkellä.

Teleobjektiivin pidentyessä on aina riski, että tärähtely lisääntyy, mutta kamerassa on uusi kuvanvakain, joka liikuttaa kennoa kolmiulotteisesti kompensoidakseen heilumista. Kun vertasin sitä kilpailijoihin, joissa on iso optinen zoom, voi todeta, että Apple on onnistunut. Se on jopa hitusen parempi kuin Google Pixel 7 Pro!

Yhteenveto

Ensivaikutelma siitä, että iPhone 15 Pro Max on vain pienesti päivitetty versio edellisestä, on vaihtunut testin aikana tyytyväisyydeksi. Pienet päivitykset tekevätkin käyttäjäkokemuksesta isosti paremman. Kevyempi muotoilu ja kätevät lisäykset, kuten pikanappi, langaton lataus ja kunnolliseksi palannut akunkesto, ovat mahtavia. Myös suorituskyvyn parantuminen ja uusi teleobjektiivi tekevät vaikutuksen. Viime vuoden pettymyksen jälkeen tuntuu siltä, että Pro Max on palannut kehään täysissä voimissaan!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top