Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV ei ole varsinaisesti mullistava, mutta monelle kuvaamisesta kiinnostuneelle se on varmastikin tämän hetken paras puhelin.

/ 01.11.2022 - 12:00
Sony Xperia 1 IV

”Ei pidä korjata sitä, mikä ei ole rikki”, kuuluu sanonta, jota Sony näyttää mobiilistrategiassaan noudattavan. Vuoden 2022 Xperia 1 on saanut pientä hienosäätöä sinne tänne ja se onkin pikemminkin edellisen sukupolven päivitys kuin varsinainen uusi puhelinmalli.

Samasta syystä Sony Xperia 1 IV on myös aivan edeltäjänsä näköinen. Muotoilu on hienostunutta: etu- ja takapuolta peittää Gorilla Glass Victus ja kehys on metallia. Kameramoduuli on puhelimen takapuolen vasemmassa yläkulmassa, ja tilaa on myös 3,5-milliselle kuulokeliitännälle, mikä ilahduttanee musiikin ystäviä.

Sony Xperia 1 IV on varustettu kolmoiskameralla ja erillisellä 3D iToF -sensorilla, joka mittaa etäisyyttä. Kuten viime vuodenkin mallissa, on tässäkin 24-millinen laajakuvalinssi, 16-millinen ultralaajakuva sekä telefoto, kaikki 12 megapikselin resoluutiolla. Xperia 1 III:sta tuttu vaihteleva polttoväli perinteisen optisen zoomin vaihtoehtona löytyy myös.

Kameraa käytetään Photography Pro -sovelluksella, joka on käyttöliittymältään oikeastaan sama kuin Sonyn Alpha-kameroissa. Siinä on manuaaliset säädöt valotukselle, valkotasapainolle, suljinnopeudelle ja sen sellaiselle. Kännykkäkamera osaa muutamia Alpha-kameroiden hienouksia, kuten kameran kaikilla linsseillä toimivan Real-Time Eye-AF-toiminnon, joka seuraa kuvattavan silmiä ja tarkentaa niihin.

Alphan käyttöliittymä onkin se, minkä ansiosta Xperia 1 IV on erityinen. Moni valitsee Sonyn Xperia-puhelimen juuri siitä syystä, että se toimii saumattomasti saman valmistajan kameroiden kanssa.

Yhteenveto

Sony Xperia 1 IV on edeltäjäänsä verrattuna pieni parannus vaativaan makuun. Näyttö on entistä kirkkaampi, akku isompi ja kamera monipuolisempi muun muassa 85 ja 125 mm:n välillä vapaasti zoomaavaan telefoton ansiosta. Ja vihdoin Sony on hoitanut kameran ohjelmiston ja automaattikuvausasetukset kohdilleen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top