Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro on paras koskaan näkemämme puhelin.

/ 01.11.2022 - 12:00
Apple iPhone 14 Pro

Upouuden kameran ja uusien ominaisuuksien myötä iPhone 14 Pro on puhelin, joka kaikkien muiden valmistajien pitäisi yrittää voittaa. Tämän vuoden iPhone on paitsi nopeampi kuin edeltäjänsä, myös varustettu kaikkien aikojen parhaalla kameralla.

48 megapikselin kamera ja paranneltu kuvankäsittely tarjoavat terävämpiä, tarkempia ja kohinattomampia kuvia. Sisäänrakennetun kuvanvakaimen ansiosta videoiden laatu on luokkansa parasta ja videota voi kuvata Dolby Vision HDR -laadulla ja 4K-resoluutiolla.

Kritiikkiä kohdannut näyttöreikä on nyt nimetty Dynamic Islandiksi ja muuttunut hyödyllisemmäksi: kameran etulinssien väliin jäävässä tilassa voidaan nyt näyttää käyttäjän valinnan mukaan kellonaikaa, säätä, päivämäärää tai jotakin muuta.

14 Pro- ja 14 Pro Max -malleissa näyttö voi aina olla päällä. Kirkkautta ja nopeutta vähennetään virransäästön nimissä, mutta kotinäytölle valitut asiat, kuten kellonaika, näkyvät silti.

Apple Watchista tuttu törmäystunnistin on nyt myös iPhone 14 Prossa. Puhelimen kiihtyvyysanturi tunnistaa äkilliset iskut, kuten onnettomuuden. Silloin puhelin soittaa käyttäjän puolesta hätänumeroon.

Uusi iPhone 14 Pro on paitsi edeltäjäänsä nopeampi, myös kaikin tavoin parempi latausnopeutta lukuun ottamatta. Useimmat eivät ehkä huomaa eroa nopeudessa, mutta kameroissa kyllä. Etenkin 48 Mp:n kamera tarjoaa yhdessä ProRaw-tiedostojen kanssa kuvanlaatua, jollaista ei ennen ole puhelimesta nähty. 4K-resoluution Apple Cinematic -video on mahtava ja Dynamic Island on tervetullut keksintö, jota emme edes osanneet kaivata. Puhelimen suurin heikkous on sen hinta, etenkin jos valitsee 1 TB:n tallennustilalla varustetun mallin. Sille on käyttöä oikeastaan vain, mikäli kuvaa paljon ProRaw-kuvia ja ProRes-videota.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top