Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Apple iPad Air 5 (2022)

Applen tuorein iPad Air on melkein parempi kuin iPad Pro.

/ 01.11.2022 - 12:00
Apple iPad Air 5 (2022)

Ulkonäöllisesti juuri mikään ei ole muuttunut vuodesta 2020, jolloin edellinen iPad Air näki päivänvalon. Päivitetty malli edustaa samaa ”vanhaa” muotoilulinjaa, joka saa tabletin näyttämään ikonisten iPhone 4:n tai iPhone 5:n ylikasvaneelta serkulta.

Uusin iPad Air tekee vaikutuksen etenkin nopeudellaan ja tehoillaan. Siinä on vihdoin 5G ja Applen oma M1-prosessori. Koska M1 pohjautuu ARM-pohjaiselle prosessoriarkkitehtuurille (jossa on 16 miljardia transistoria, 16-ytiminen Neural Engine ja 8 prosessoria ja 8 grafiikkaydintä), se toimii yhtä hyvin niin iPadOS:n kuin Applen tietokoneissa käytettävän MacOS:n kanssa.

Ja M1 on todella saa iPad Airiin vauhtia! Geekbench 5 -testimme mukaan vuoden 2022 iPad Air -versio on lähes 40 % nopeampi kuin edeltäjänsä, ja graafisen suorituskyvyn osalta parannus on vieläkin suurempi.

Suorituskyvyn kasvettua on iPad Air entistäkin sopivampi kuvien ja videoiden käsittelyyn. Filttereiden vaihto tai värien säätö tapahtuu viiveettä, ja videoiden renderöinti ja vieminen sujuvat salamannopeasti.

Kaiken huipuksi tabletissa on täysin uusi etukamera – sama kuin iPad Pro -mallissa eli 122 asteen ultralaajakuvalinssillä varustettu kamera, joka tukee Applen viime keväänä lanseeraamaa Centrerat-toimintoa.

Yhteenveto

Lyhyesti sanottuna vuoden 2022 versio iPad Air -tabletista on kaikkien aikojen paras. Se on lähes yhtä hyvä kuin kalliimpi iPad Pro, ja Applen ekosysteemissä valmiiksi eläville on iPad Air ilmiselvin valinta uudeksi tabletiksi.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top