Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Sony WF-C700N

Sony WF-C700N on kuin aiemmin testaamamme verraton budjettimalli WF-C500, mutta vastamelulla.

/ 30.10.2023 - 09:59
Sony WF-C700N

Sony WF-C700N tarjoaa kuulokenapeistaan mainion 10 tunnin akunkeston, ja kotelon kanssa soittoaikaa on 20 tuntia. Vastamelukin löytyy, ja sitä käyttäen soittoaika lyhenee 7,5 tuntiin kuulokenapeista ja samaan kestoon kotelostakin.

Sony Headphones Connect -sovelluksessa on erilaisia ääniasetuksia ja 5-käyräinen graafinen taajuuskorjain, jolla sointia saa säädettyä omaan makuun sopivaksi. Nappien toimintojakin voi sovelluksesta räätälöidä. Minä esimerkiksi asetin vasemman kuulokenapin painalluksen vaihtamaan vastamelun ja ympäristöäänten välillä.

Sony ei käytä WF-700N-mallissa erinomaista LDAC-koodekkia, vaan DSEE-algoritmia, jonka luvataan palauttavan pakatusta äänestä kadonnutta informaatiota.

Äänenlaatu

Tehdasasetuksilla kuulokkeet soivat aika kivasti. Laulu ja soittimet erottuvat hyvin ja ääni on parempi kuin useimmilla tämänhintaisilla kuulokkeilla.

Itse kaipaisin enemmän bassoa, mutta se ei saisi peittää keskirekisteriä. Niinpä laskin hieman 400 Hz:n kohdalta ja nostin Clear Bass -säädintä, kuten Sony syväbassoaluetta kutsuu. Samalla laskin hieman 2,5 kHz:n kohdalta ja ihan pikkiriikkisen 6 kHz:n kohdalta saadakseni musiikkiin pientä pyöreyttä.

Näin laulu erottuu selkeämmin muuttumatta kuitenkaan teräväksi. Ironisesti nimetyn Boygenius-tyttöbändin lauluäänet erottuvat kirkkaina, ja joukosta erottaa selvästi, milloin Phoebe Bridgers tai joku muu laulaa.

Tämän parempaa äänenlaatua ei saa tuplaamatta hintaa. Ennen kaikkea lisäbudjetilla saa parempaa vastamelua.

Yhteenveto

Tätä parempaa ääntä ei tähän hintaan saa. Sony WF-C700N:n sointi on niin hyvää, että vain paremman vastamelun perässä kannattaisi maksaa enemmän.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top