Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

Sennheiser HD660S2

Sennheiserin avoimet kuulokkeet ovat luokkansa parhaat.

/ 30.10.2023 - 10:10
Sennheiser HD660S2

Sennheiser HD660S -mallissa ei ollut mitään vikaa. Kolmen vuoden takaisessa testissämme jäimme kaipaamaan vain syvempää bassoa ja lisää painetta, mutta muuten kuulokkeiden silkkisen sileä ja vivahteikas äänikuva teki meihin vaikutuksen. Lämmin sointi ei ehkä ole kaikkien makuun, mutta HD660S:n kuuntelu ei tuntunut rasittavalta.

Kaikkeahan voi kuitenkin kehittää, ja Sennheiser tietää sen myös. Niinpä Sennheiser kysyi kuluttajilta, olivatko he tyytyväisiä ostamiinsa HD660S-kuulokkeisiin – ja jos eivät, niin mitä niissä voisi parantaa.

Äänenlaatu

Lopputuloksena on HD660S2 – päivitetty mutta ei siis aivan uusi kuulokemalli. Muutokset ovat hienovaraisia, mutta niiden ansiosta äänenlaatu on parempi, ainakin meidän korviimme.

Jos on hylännyt HD660S:n liian lämminsointisena ja täyteläisenä, tai jos haaveilee kalliimmasta HD800S-mallista, johon kuitenkaan ei olisi varaa, kannattaa ehdottomasti koekuunnella HD660S2!

Kallis kuulokevahvistinkaan ei ole välttämätön, kuten ensin luulimme, vaikka kyllähän sellainen tietysti auttaa. HD660S2 suoraan Yamaha R-N2000A-vastaanottimeen kytkettynä antoi selvästi avoimemman äänimaiseman ja tiukemman ja erottelevamman basson kuin aiempi HD660S-malli.

Edellinen malli soi hiukan liiankin kirkkaasti diskantin yläpäässä, mikä sai sibilantit ja esimerkiksi symbaalit soimaan jokseenkin terävästi. S2-versiossa diskantti on erottelevampi, hienojakoisempi ja lineaarisempi. Volyymia voi nostaa reippaastikin ilman, että S2 kuulostaa terävältä. Sointi on silti kirkas.

Yhteenveto

Sennheiser HD660S2 on todella onnistunut päivitys yhdestä suosikkikuulokemalleistamme. Äänikuva on avoimempi ja läpinäkyvämpi kuin esikuvallaan HD660S:llä, mutta äänen luonne on silti samantapainen. Äänimaisema on yhä miellyttävä ja tasapainoinen, ja sointi on silkkistä ja lämmintä, mutta silti tiukempaa, erottelevampaa ja ilmavampaa. Bassontoisto on dynaamisempaa ja matalampaa, keskirekisteri avoimempi ja läpinäkyvämpi ja diskantti hienojakoisempi. Äänessä ei siis ole mitään moitittavaa. Sennheiser HD660S2 on luokkansa paras.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top