Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Focal Bathys

Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.

/ 30.10.2023 - 10:13
Focal Bathys

Focal Bathys näyttää todella tyylikkäältä! Omaan silmääni Bathys on parhaimman näköisiä langattomia kuulokkeita, joita olen nähnyt.

Focal Bathys on varustettu vastamelulla ja multipointilla eli Bluetooth 5.1 -yhteydellä, jossa kuulokkeet voivat olla samanaikaisesti yhteydessä kahteen laitteeseen, vaikkapa kannettavaan ja puhelimeen. Erillisen DAC-tilan ansiosta kuulokkeet voi kytkeä USB-kaapelilla PC:hen tai Maciin, jolloin koneesta saa pakkaamatonta hifi-ääntä jopa laadulla 24 bit/192 kHz. Kuulokkeita voi käyttää myös tavallisen kuulokekaapelin kanssa.

Äänenlaatu

Bathys toistaa musiikkia kirkkaasti. Diskantti on todella erotteleva ja vivahteikas – kirkkaimpia langattomista kuulokkeista kuulemiani olematta terävä. Tai oikeastaan siellä täällä kuuluu teräviä s-äänteitä, ja nasaali laulu voi olla toisinaan vähän liikaa. Esimerkiksi Steve Winwoodin laulun kohdalla tekee mieli laskea volyymia…

Onneksi tilanteen saa korjattua sovelluksen 5-käyräisellä taajuuskorjaimella. Laskemalla 4 kHz:n kohdalta 4 dB ja nostamalla 1 kHz:n kohdalta 3 dB saa keskirekisterin esiin ja alempaa diskanttia pehmennettyä.

Basso sen sijaan on aivan mahtava. Syvä ja miellyttävä mutta ei liiallisen turpea. Se luo äänelle ylimääräisen perustuksen, jollaista harvasta kuulokemallista löytyy. Esimerkiksi käyvät Björkin uuden Atopos-kappaleen kummalliset perkussiot: sykkivät klarinetit soivat samassa tahdissa raskaiden rytmien kera äänimaisemassa, jollaisen vain Björk pystyy keksimään, mutta Focal pitää kokonaisuuden täydellisesti hallinnassa. Basso pumppaa kaikkien pienten yksityiskohtien keskellä tarkasti.

Yhteenveto

Focal Bathys on laatua ja tyyliä tihkuva ylellinen kuulokemalli. Kalliskin se on, mutta Focal ei toisaalta ole tyytynyt muoviin tai muihin halpoihin materiaaleihin.

Istuvuus on esimerkillinen ja vastamelukin erittäin hyvä. Kokonaisuutena Bathys on paras kokemukseni langattomista sankakuulokkeista. Täyden kympin kuulokkeet!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top