Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

Audeze MM-500

MM-500 on studioteknikoiden kehittämä kuulokemalli toisille studioteknikoille, joten niiden sointi on paljastavampaakin paljastavampi. Ja siitä voivat nauttia myös tavalliset kuuntelijat.

/ 30.10.2023 - 10:11
Audeze MM-500

Amerikkalainen Audeze on kääntynyt ensimmäisten studiokuulokkeiden kehittelyssään ammattilaisen puoleen ja ottanut kehitystyöhön avuksi Manny Marroquinin Los Angelesin Larrabee Studiosilta – siitä myös kuulokkeiden nimen MM-signeeraus. Marroquin on ollut mukana esimerkiksi Beyoncen, Lady Gagan, Rihannan, SIAn, Eminemin, Taylor Swiftin ja Alicia Keysin levyillä – häneen luottavien tähtien määrä on melkein tähtitieteellinen.

Mannylle on tärkeää saada ”maailmanluokan äänenlaatua”, joka paljastaa jokaisen vivahteen miksauksesta. Kuulokkeista on haluttu niin hyvät, että musiikki toistuu puhtaimmillaan ja missä tahansa, tarvittaessa tien päällä ilman vahvistintakin.

Audeze MM-500 on avoimen periaatteen ja planaarisen eli magnetostaattisen rakenteen kuulokemalli.

Äänenlaatu

MM-500 on rytmeiltään iskevä, ja ylä-ääniltään hienojakoisempi kuin Audezen LCD-X. Keskirekisteri toistuu luonnollisempana ja tuo mieleen tuplasti kalliimman LCD-5-huippumallin.

LCD-5:llä on enemmän mikrodetaljeja ylä-äänissä, mutta MM-500 on muita etuja, joiden vuoksi moni valitsisi mieluummin sen. Kuten puolet halvempi hinta. Äänimaiseman koko alkaa lähennellä Sennheiser HD 800 S:n tasoa, ja sitä paitsi MM-500:n äänimaisemassa on kaunista hehkua, kun taas HD 800 S soi kliinisemmin.

Yhteenveto

Audeze MM-500:n neutraali sointi tarjoillaan dynaamisesti ja hehkuen tavalla, johon useamman hifivalmistajan pitäisi pyrkiä. Ääni toistuu totuudenmukaisesti. Huono puoli on tietysti se, etteivät kaikki levytykset kuulosta alun alkaenkaan kovin hyviltä, ja koska kuulokkeet paljastavat kaiken, myös pettymykset kuulee. Hyvät levytykset puolestaan tarjoavat kaikkensa ja yltävät parhaimpaansa.

Kuulokkeet istuvat tarpeeksi mukavasti, jotta niitä viitsii käyttää tuntikausiakin, ja ne ovat tarpeeksi kevyttehoiset toimiakseen kannettavan tai puhelimenkin kanssa – hätätapauksessa. Kuten laatulaitteiden kanssa aina, kukoistaa MM-500 kunnolla vain laadukkaan vahvistimen ja hyvän DAC:n kanssa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top