Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Panasonic Lumix DC-S5IIx

Panasonicin kameran video-ominaisuudet ovat lyömättömän käytännölliset ja laadukkaat.

/ 30.10.2023 - 10:45
Panasonic Lumix DC-S5IIx

Yksikään kilpailijoista ei pysty lyömään Panasonicia video-ominaisuuskissa. Lumix S5IIx kuvaa 6K-videota suoraan SSD-levylle. Huikealla laadulla.

Lumix S5IIx näyttää samalta kuin S5II kokomustaa väritystään lukuun ottamatta. Harmaat merkit tekevät sen ilmeestä vieläkin tummemman.

X-mallilla voi tallentaa Apple ProRes -tiedostoja suoraan muistikortille, kun S5II vaatii ulkoisen tallentimen. S5II:n koodekit rajoittuvat 200 Mbps:n bittivirtaan, mutta S5IIx:llä onnistuu 800 Mbps. Full HD -kuvan tallennus onnistuu vauhdilla 120 kuvaa sekunnissa, ja All-Intra-pakkaus varmistaa jokaisen ruudun paremman laadun.

Siisteintä on kuitenkin se, että kuvaaminen onnistuu suoraan SSD-levylle USB-C:n kautta. Se on paljon edullisempi tapa tallentaa videota kuin SDXC-kortti.

Kamera pystyy kuvaamaan 6K-resoluutiota jatkuvasti, kunhan virtaa ja tallennustilaa riittää.

Erinomainen videon- ja kuvanlaatu

Videonlaatu on loistavaa. Dynamiikat ovat erottuvat ja automaattitarkennus erinomainen. Kohinaa on vähän suurillakaan ISO-luvuilla dual native ISOn ansiosta. Kameran mukana tulee 20–60 mm:n yleisobjektiivi, joka on vallan mainio, mutta paremmalla objektiivilla mahdollisuudet toki kasvavat.

Paljaalla silmällä ei huomaa eroa S5IIx:n ja S5II:n videonlaadussa. Jos kuvaa RAW-laadulla, on editointivaiheessa enemmän valinnanvaraa, kun värejä ja valotusta voi säätää enemmän.

Yhteenveto

Lumix-videokuvaajille S5IIx on päivänselvä valinta, jos S1H tuntuu liian suurelta ja kalliilta. Tekninen laatu on samaa luokkaa, mutta S5IIx:n automaattitarkennus ja kuvanvakaus ovat paljon paremmat.

Kuvaaminen onnistuu suoraan SSD-levylle ja tallennus onnistuu RAW-formaatissa. Nämä pienet mutta tärkeät erot erottavat S5IIx:n edullisemmasta perusmallista.

 

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top