Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Fujifilm X-T5

Fujifilm X-T5 säilyttää klassiset käyttöominaisuudet, mutta harppaa kuvanlaadussa kunnolla eteenpäin.

/ 30.10.2023 - 10:47
Fujifilm X-T5

Kameran klassinen muotoilu tuo mieleen 1960- ja 1970-lukujen kameramallit ja on leimannut X-T-sarjan malleja aina vuonna 2014 esitellystä X-T1:stä saakka. Nyt sarja on edennyt jo viidenteen sukupolveensa, ja vaikka X-T5 muistuttaa ulkoisesti ensimmäistä sukupolvea, se on sisältä pääosin aivan uusi.

X-T5 rakentuu saman 40,2 megapikselin X-Trans CMOS-kennon varaan kuin X-H2-mallikin, mutta video on rajoitettu 6,2K-resoluutioon – tai 10-bittiseen 4K/60p-resoluutioon sisäisesti – ja 12-bittiseen ProRes RAW-videoon HDMI:n kautta.

Video

Kamera tallentaa 4K/30p koko kuva-alalta jopa 90 minuuttia tai 6,2K/30p-videota 1,23x-rajauksella jopa 60 minuuttia. Videon voi tallentaa muistikortille 10-bittisenä 422 HEVC -tiedostona (H.265) tai 12-bittisenä Apple ProRes RAW -tiedostona HDMI:n kautta ulkoiselle soittimelle. Kamera tukee myös F-Log2:a ja HLG:tä.

Kuvanlaatu

Kun kenno on sama kuin aiemmin testaamassamme X-H2-mallissa, ei ole ihme, että kuvanlaatukin on samanlaista. Uuden XF 30mm f2.8 Macro -objektiivin kanssa resoluutio oli yhtä hienoa kuin 61 Mp:n Sony A7r IV -kameralla. Värintoisto on X-T5:llä – ja X-H2:lla – tyydyttävämpää kauniiden ihonsävyjen ja saumattomien varjostusten muodossa. Fujin filmiaikaa imitoivat asetukset ovat alan parasta luokkaa, ja esimerkiksi Acros- tai Monochrome-asetusten mustavalkokuvat ovat aivan täydellisiä.

Yhteenveto

Fujifilmin X-T-sarjan aiemmat kamerat ovat aina olleet luokkansa parhaimmistoa, ja näin on myös X-T5:n laita. Se on sarjan isoin päivitys tähän mennessä ja tekee kuvanlaadussa aikamoisen harppauksen sitten vuoden 2018 X-T3-mallin. Sarjan retromuotoilua fanittavien harrastajien ei tarvitse pettyä tälläkään kertaa. Kameran käyttö on esimerkillisen selkeää, ja X-T5:n aiempaa pienempi ja kevyempi runko sekä edullisempi hinta ovat monen silmissä selvä etu. Toisia taas saattaa harmittaa akkukahvan puuttuminen, mutta jos se on ehdoton, kannattaa tutustua kuvanlaadultaan vastaavaan X-H2-malliin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top