Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Panasonic Lumix DC-GH6

Panasonic Lumix GH6 on mahtava videokamera, joka on naamioitunut tavalliseksi still-kameraksi.

/ 01.11.2022 - 12:00
Panasonic Lumix DC-GH6

Micro Four Thirds -kameroilla (MFT) on monta etua täyskennollisiin verrattuna. Jos lähtee vaikkapa vaellukselle täyskennollisen järjestelmäkameran kanssa, on pakattava aika iso reppu, jotta luontokuvia varten saa myös zoomin, telefoton, makron ja laajakulman mukaan, sekä vielä tukevan (ja kalliin) jalustan, joka kestää kameran painon. Kalliiksi tulee, mutta kuvanlaatu ei välttämättä parane. MFT-kameran saa kameralaukkuun eikä jalustankaan tarvitse olla kuin enintään kilon painoinen.

Täynnä kaikkea

Panasonic Lumix DC-GH6 -kameralla ei ole aikarajaa kuvatessa, edes 5K-laadulla. Kaiken saa tallennettua nopealle UHS-II-muistikortille tai USB-C:n kautta SSD-levylle, kunhan nopeus riittää.

Automaattitarkennus on parantunut sitten viime näkemän, mutta toimii yhä kontrastipohjaisesti eikä vaiheentunnistuspohjaisesti. Tämä onkin oikeastaan ainoa asia, joka kaipaisi parannusta.

Kallistettava näyttö on kuvanlaadultaan veitsenterävä ja kirkkaudeltaan loistavimpia, mitä olemme järjestelmä- tai videokameroissa nähneet – yleisnäkymästä saa selvää kirkkaassa päivänpaisteessakin, joten etsimelle tai ulkoiselle näytölle ei ole tarvetta.

Suorituskyky

Kameran sisäänrakennettu 5-akselinen kuvanvakain toimii erinomaisesti ja vielä paremmin, kun käyttää lisävakautettua objektiivia, kuten Panasonicin Leica-hyväksyttyä 12-60 f2.8-4.0 -zoomia (H-ES12060). Vaikka kuvaisi käsivaralla kävellessä, saa silti kuvattua yhtä vakaata videota kuin mitä normaalisti saisi gimbaalin avulla.

Lumix GH6 on GH5-mallin päivitetty seuraaja. Erona edeltäjään ovat korkeampi kuvataajuus korkeimmilla videoresoluutioilla ja mahdollisuus tallentaa ProRes-tiedostoja suoraan muistikortille. Lisäksi videot ja still-kuvat ovat veitsenteräviä. Kaiken huipuksi tarjolla on helppokäyttöinen Hi Res -kuva-asetus 100 megapikselin resoluutiolla, joka toimii yllättävän hyvin!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top