Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Nikon Z9

Nikon Z9 on paras koskaan testaamamme ammattilaiskamera – ja se kertoo kamerasta paljon!

/ 01.11.2022 - 12:00
Nikon Z9

45,7 megapikselin kenno, 8K-video, 30 kuvaa sekunnissa tai 20 raakatiedostoa sekunnissa sarjakuvauksella mahdollistava elektroninen suljin tekevät Nikon Z9:stä kameran, joka sopii kaikkeen kuviteltavissa olevaan kuvaamiseen. Z9-kameran tekniset tiedot ovat todella hämmästyttävät verrattuna vaikkapa Nikon D6 -malliin tai Canon EOS R3 -kameraan.

Seurannan ansiosta kuvaaja voi olla varma, että useimmat kuvat on tarkennettu veitsenterävästi juuri oikein. Mikä onkaan ärsyttävämpää kuin työskennellä koko päivä ja huomata jälkikäteen, että muuten loistava otos pitääkin hylätä epäselvän tarkennuksen takia!

46 megapikselin ansiosta Z9 ei rajoitu vain urheilu- ja toimintakuvaukseen, kuten 21 megapikselin D6 mieluiten tekee. Korkean resoluution ja hienon dynamiikan ansiosta Z9 sopii loistavasti myös häiden, maisemien, henkilökuvien ja muodin kuvaamiseen. Ja videoiden.

Valkotasapaino on aina ollut Nikonin vahvuuksia, ja niin tälläkin kertaa. Z9 suoriutuu hankalista kohteista paremmin kuin useimmat testaamani kamerat, ja se käsittelee sekavaloa paremmin kuin D6. Esimerkiksi halogeenivalojen ja loisteputkien kanssa monilla kameroilla on vaikea saada valkotasapainoa kohdilleen.

Nikon Z9 on luonnollista jatkumoa Nikonin ammattilaiskameroille: analogiselle F-F6-mallistolle ja digitaalisille peilillisille D1-D6-malleille. Z9 ei kuitenkaan ole vain yksi muiden joukossa, vaan pitkästä aikaa ammattilaiskamera, jonka Nikon on rakentanut aivan alusta asti uudelleen. Vankkarakenteinen ja laadukas kamera sopiikin kaikkein vaativimmille kuvaajille, sillä se tarjoaa kaiken, mitä voi haluta: Z7 II -mallista tutun erinomaisen terävyyden ja värintoiston, nopean suorituskyvyn ja 8K-videokuvauksen. Ei toki ole tavatonta, että näin kalliin hintaluokan ammattilaiskamerassa on mahtavat ominaisuudet – mutta Nikon Z9 on todennäköisesti tämän hetken paras.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top