Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Fujifilm X-H2

Fujifilm X-H2 on kamera kompromisseja vihaavalle kuvaajalle.

/ 01.11.2022 - 12:00
Fujifilm X-H2

Uusi taustavalaistu CMOS-kenno ja 40 megapikselin resoluutio tekevät X-H2-kamerasta luokkansa kovimman resoluution mallin. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kamera mahdollistaa myös kuvaamisen peräti 160 Mp:n resoluutiolla!

X-H2 tallentaa 8K/30p -videota koko kuva-alalta, ja myös ylinäytteistetty 4K-laatu onnistuu. 4K-videota voi kuvata enimmillään nopeudella 60 fps. Vaihtoehtona on myös 6,2K/30p-videokuvaus 16:9-formaatissa, 8K-laadusta ylinäytteistettynä. Luonnollisesti kamera tukee Apple ProRes HQ 422 -koodekkia.

X-H2 ei yllä X-H2S-version nopeuteen, mutta 40 Mp -kennoiselle kameralle 15 fps on varsin hyvä vauhti. Automaattitarkennus pysyi hyvin vauhdissa mukana myös elektronisen sulkimen 20 fps:n kuvausnopeudella. Onnistuin saamaan tarkkoja kuvia autoista, lentokoneista ja helikoptereista sekä 15 että 20 fps:n nopeudella.

Äärimmäistä resoluutiota tarvitsevat kuvaajat voivat hyödyntää 160 Mp:n kuvausta. Teknisesti kyseessä ei ole mikään uutuus, vaan muillakin valmistajilla on vastaavia mahdollisuuksia käytössään. Fujifilmillä kuitenkin kuvanvakain hoitaa homman. Toiminto on nimeltään Pixel Shift Multi Shot, ja se ottaa 20 kuvaa liikuttamalla kuvasirua aina puoli pikseliä kuvien välissä. Tiedosto on sitten siirrettävä PC:lle ja Macille ilmaisena saatavaan Pixel Shift Combiner -ohjelmistoon.

Fujifilm X-H2S on markkinoiden parhaita urheilukuvaukseen tarkoitettuja kameroita, ja X-H2 puolestaan sopii maisema-, muotokuva-, hää-, muoti- ja tuotekuvaukseen. Muiden muassa. Se on edullisimpia ammattitason 8K-videokameroita ja parhaita testaamiamme kameroita, joka ylinäytteistää tiedostoja 8K-laadusta 4K-laatuun. X-H2S-kameran tapaan H2 sopii todella hyvin liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Automaattitarkennus ja nopea kuvanopeus tekevät kuvista teräviä, ja luokkansa parhaan resoluution ja värintoiston ansiosta X-H2 saattaa syrjäyttää täyskennolliset kamerat monen ostoslistalta.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top