Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Sony Alpha a1

/ 16.10.2021 - 10:00
Sony Alpha a1

Sen ei itse asiassa pitäisi edes olla mahdollista, mutta Sony on onnistunut a1-mallinsa suhteen – ainoan kameran, joka yhdistää äärimmäisen kuvataajuuden ja korkearesoluutioisen kennon.

Yksikään kilpailijoista ei nimittäin yllä Sonyn spekseihin: 50 Mp:n taustavalaistu täyskoon kenno (stacked BSI-CMOS) 30 tai 20 kuvalla sekunnissa. Puhumattakaan 8K/30p- tai 4K/120p-videosta.

Speksit ovat siis kunnossa. Mutta kamera tarjoaa muutakin: suuri 9,44 Mp:n etsin ilman blackoutia kuvasarjoissa, jopa 1/400 sekunnin salamasynkronointi ja 200 Mp:n kuvatiedostot.

Sony tunnetaan hienosta autofokuksestaan, ja vaikka kilpailijat näyttävät nykyään pääsevän lähelle, on a1-mallin Real Time Tracking 759 fokuspisteellä silti karvan verran parempi pysymään kohteen perässä.

Sonyn autofokus on riittävän herkkä myös hämärässä FE 50mm f1.2 -objektiivin kanssa: yksinäisen kynttilän liekin valo tarkentui leikiten muuten pimeähköstä huoneesta.

Videonlaatu on 8K-laadulla samaa luokkaa kuin EOS R5 -kamerassa, mutta Canonilla skaalaus 8K:sta 4K:ksi näyttää hieman terävämmältä kuin Sonylla. Erot eivät kuitenkaan ole suuria. Jos taas vertaa puhdasta 4K-kuvaa Sony a1-, a7s III- ja EOS R5 -malleilla, on Sonyn kameroilla yksityiskohtien terävyys hiukan parempi.

Jos taas vertaa kolmea toimintakameraa eli Sony a9 II-, Canon EOS 1DX III- ja Nikon D6 -malleja, on resoluutio ja dynaaminen alue Sony a1:llä selvästi paras. Kohinaa on saman verran kuin a7r IV:ssä ja EOS R5:ssä, eli kaikki on siistiä ja nättiä ISO 6400:een saakka.

Sony a1 on yhtä hyvin kotonaan ralliradan kupeessa, studiossa kuin häissäkin, ja se on harvoja kameroita, jotka suoriutuvat yhtä hyvin niin maisemakuvauksesta kuin lintujen kuvaamisestakin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top