Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Nikon Z6 II

/ 16.10.2021 - 10:00
Nikon Z6 II

Z6 II:n suurin uutinen ei ole pystykahva eikä kaksi korttipaikkaa, vaan huomattavasti parempi autofokus ja etenkin tarkennuksen seuranta – joka hidastaa kuvanopeuden 14:stä 12:een fps:ään – ja tukee tarkennusta kasvoihin ja silmiin sekä Auto-aluefokuksella ja laajemmalla aluefokuksella.

Z6 II on muuten sama kamera kuin Z6: sama 24 Mp:n täysformaatin kenno, hybridiautofokus 273 tarkennuspisteellä, joka kattaa 90 % kuva-alasta, ulostaittuva kosketusnäyttö sekä korkearesoluutioinen OLED-etsin – mutta hieman paremmalla päivitysnopeudella.

Kamerassa on edelleen 5-akselinen kuvanvakain, joka on erityisen hyödyllinen kuvatessa. Video-ominaisuudet ovat samat, 4K/30p-tallennus 8-bittisellä täysformaatilla 144 Mbps:ään asti ja helmikuussa 2021 tulevan päivityksen myötä saa 4K/50p-videota APS-C-rajauksella.

Nikon Z6 II -kameralla on ilo kuvata. Nappien ja säätimien paikat oppii nopeasti, ja kun on tehnyt kaikki haluamansa asetukset ja säädöt, voi vain nauttia. Kuvanlaatu on ei-niin-yllättäen identtinen Z6:n kanssa – siitä kirjoitimme aikanaan näin: ”Kuvien dynamiikka, terävyys, värit ja kohinanvaimennus ovat luokkansa johtavia. Koen kuvanlaadun paremmaksi kuin Sony a7 III:ssa, ainakin kameran JPEG-tiedostojen värintoiston osalta. Värit tekevät kuvista luonnollisempia ja eläväisempiä.”

Kuvat ovat kirkkaita ja selkeitä, ja kuvanlaatu on linjassa muiden tämän hintaluokan APS-C-kameroiden kanssa. 4K-video toimii myös erinomaisesti: rolling shutter -efektiä on vain maltillisesti, ja terävyys ja yksityiskohtien määrä on loistava.

Nikon olisi voinut tarttua tilaisuuteen ja lisätä vielä käännettävän kosketusnäytön Z6 II:een, mutta tästä puutteestaan huolimatta se on selvästi luokkansa paras yleiskamera. Malliin on tehty pieniä muutoksia, joilla on kuitenkin iso vaikutus lopputulokseen. Rehellisesti sanoen Z6 II on se kamera, joka Nikonin olisi pitänyt vuonna 2018 lanseerata. Nyt, 2020, on selvää, että Nikon on kuunnellut kritiikkiä ja lisännyt kaksi korttipaikkaa, paremman frame raten ja autofokuksen sekä mahdollisuuden käyttää pystykahvaa. Niinpä Z6 II on entistäkin parempi kamera, jossa kuitenkin on säilytetty edeltäjänsä luokkansa johtava kuvan- ja videonlaatu.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top