Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Fujifilm X-S10

/ 16.10.2021 - 10:00
Fujifilm X-S10

Fujifilm X-S10 pohjautuu samaan tekniikkaan kuin lippulaivamalli X-T4, joka on tätä kameraa huomattavasti kalliimpi ammattilaismalli ja yksi markkinoiden parhaista kameroista. X-S10 onkin tämän perusteella erittäin jännittävä vaihtoehto matalammasta hintaluokasta.

X-S10 tarjoaa nimittäin saman 26 Mp:n X-Trans CMOS-kennon, kuvaprosessorin, modifioidun 6-portaisen kuvanvakaimen ja autofokuksen kuin X-T4. Kaikki tämä pienemmässä, kevyemmässä ja ennen kaikkea halvemmassa rungossa.

Kameran helppokäyttöisyys on huipussaan, ja ainoa ärsyttävä asia on videonapin ja pikavalikon Q-napin sijaitseminen liian lähekkäin. Painoin jatkuvasti väärää nappia. Useimmat napit voi ohjelmoida itse tai ottaa kokonaan pois käytöstä, jolloin vaikka ohjauspyörästä saa videonapin ja sulkimella aloitetaan kuvaaminen.

Tällä kameralla kaiken saa automaattiasetukselle ja käyttäjä voi vain keskittyä kuvattaviin kohteisiinsa. Sama pätee videokuvaukseen, mutta halutessaan voi toki seikkailla valikoissa ja muutella asetuksia vaikka 4K/30p-videolle DCI- tai UHD-resoluutiolla, tai 1080/60p ja jopa 240 fps kun haluaa kuvata slowmotion-videota.

Kuvat ovat erittäin teräviä ja yksityiskohtaisia, ja dynamiikat ovat kohdillaan tämän hintaluokan kameralle. Värikylläisyys ja JPEG-kuvien sävyt ovat alan parhaiten tasapainotettuja, ja uuden XF 50/1,0-objektiivin ansiosta kuvaterävyys on virheetöntä.

X-S10 on hintaluokkansa edistyksellisin kamera ja yksi käyttäjäystävällisimmistä. Kokeneet kuvaajat saavat juuri haluamiaan kuvia ja amatöörit voivat aloittaa täyden automatiikan hyödyntämisestä – näin hyvällä kameralla kokemusta karttuu kuvaamisesta väkisinkin. Fujifilm X-S10:lla kuka tahansa saa loistavia kuvia.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top