Palkitsimme: Canon EOS R5

Vuoden paras kamera

forfatter
Julkaistu 11.11.2020 - 21:20

EOS R5 on se mullistava kamera, jota EOS R:stä toivottiin, kun se lanseerattiin Canonin ensimmäisenä peilittömien järjestelmäkameroiden lippulaivamallina.

Kyseessä on peilitön versio peilillisestä EOS 5D Mark II -kamerasta (2008), joka oli aikanaan mullistava 1080p:n HD-videon kanssa, ja josta muodostuikin videokuvaajien suosikki ympäri maailmaan.

Samaa voi odottaa EOS R5:ltä, joka on Canonin edistyksellisin kamera ilman, että sitä olisi suunnattu vain ammattilaisten videokäyttöön. Siinä on muitakin ominaisuuksia, kuten nopeus 20 kuvaa sekunnissa, korkearesoluutioinen 45 megapikselin CMOS-kenno, sisäänrakennettu kuvanvakain, erittäin nopea autofokus ja tietenkin 4K-video. Tässä hintaluokassa se ei ole ihmeellistä, ja Panasonic Lumix S1R, Nikon Z7 ja Sony a7r IV omaavat monia näistä ominaisuuksista – mutta yksikään niistä ei tarjoa 8K-videotallennusta.

Sisäänrakennettu kuvanvakain toimii kaikkien linssien kanssa, mutta parhaiten Canonin linssien kanssa, jolloin kahdeksan valotustasoa kompensoivat epävakautta, jota syntyy, kun kameraa pitää kädessä ja kuvaa pitkällä suljinajalla, tai muuten liikuttaa kameraa kuvauksen aikana.

Canon EOS R5 on yksi kovimmista kameroista, jonka olemme testanneet, ja ensimmäinen, joka tarjoaa 8K-videokuvausta. Se tekee kamerasta ainutlaatuisen ja avaa valokuvaajille uudenlaisia mahdollisuuksia. Ehkäpä on vielä vähän aikaista 8K-videolle (ammattilais)markkinoilla, mutta tekniikka on valmiina käyttöön otettavaksi. Jos haluaa. Jos ei halua, on EOS R5 silti loistava videokamera 4K-videollakin, puhumattakaan sen kyvyistä still-kamerana, olivatpa kuvaustarpeet lähes mitä tahansa. Urheilu, henkilöt, maisemat, arkkitehtuuri – Canon suoriutuu kaikesta! Kilpailijoiden on syytä olla huolissaan.

Send this to a friend