Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Bowers & Wilkins 705 S3

Jalustakaiutinmalli 705 S2 Signature oli lähes täydellinen. Uusi 705 S3 on pääosin samanlainen, mutta muutama tärkeä parannuskin siihen on tehty.

/ 30.10.2023 - 10:58
Bowers & Wilkins 705 S3

Bowers & Wilkinsin 705-jalustakaiutin on edennyt jo kolmanteen sukupolveensa. Merkittävin ero alkuperäiseen S2-malliin on etupaneelissa, joka on entisen suoran sijaan nyt kaareva. Kaarevuus estää ääniaaltoja törmäilemästä toisiinsa niiden levittäytyessä tilaan. Näin soinnin pitäisi olla tasapainoisempi.

Tunnistettava Nautilus-diskanttielementti on saanut lisää pituutta, ja se on sorvattu yhdestä palasta. Se on myös paremmin eristetty muusta kaapista, mikä vähentää vääristymiä.

Keskibasso on uudessa alumiinikapselissa, joka työntyy ulos kaapista ja saa kaiuttimen muistuttamaan ulkonäöltään entistä enemmän suurempaa 805-mallia.

Äänenlaatu

705 S2 Signature oli syväbassoa lukuun ottamatta kaikin tavoin loistava, mutta S3 ottaa askeleen lähemmäs täydellisyyttä – menettämättä kuitenkaan sieluaan.

Äänikuva on valtava, ja on melkein vaikea uskoa, että kaksi erillistä kaiutinta luo tällaisen stereokuvan. Kyse ei niinkään ole fyysisyydestä ja hallinnasta, vaan holografiasta. Diskantti on niin erottuva ja puhdas, että kuoro ja orkesteri leijuvat hologramminomaisesti ilmassa.

Bassosävelet ovat monikerroksellisen soinnikkaita. Kaiuttimet eivät korosta bassoa, ja koska bassoa riittää vain 50 Hz:iin saakka, on rapin ja R’n’B:n ystäville parempiakin vaihtoehtoja.

Yhteenveto

Bowers & Wilkins on jälleen uudistanut 700-sarjansa, ja sarjan suurin malli 705 S3 on osoitus siitä, että melkein täydellistäkin kaiutinta on mahdollista vielä parantaa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top