Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Yamaha R-N2000A

Yamahan vastaanotin pystyy kaikkeen, näyttää upealta ja kuulostaa ilmiömäisen hyvältä.

/ 30.10.2023 - 09:30
Yamaha R-N2000A

Yamaha R-N2000A:lla ei juurikaan ole yhteistä valmistajan kotiteatterivastaanottimien kanssa – YPAO-huonekorjausta lukuun ottamatta. Sen sijaan laite pohjautuu Yamahan integroituun A-S-sarjan A-S1200-vahvistimeen. Se on sarjan kolmesta mallista edullisin, ja tarjoaa kaksikanavaisen äänen massiivisessa kuoressa tehokkaiden virtalähteiden ja huolella valittujen komponenttien kanssa.

Merkittävin ero siihen on, että R-N2000A on varustettu lisäksi DAC:lla, radiolla ja monen kaipaamalla suoratoistomahdollisuudella.

YPAO

Yamahan tuotteissa on ollut huonekorjaus jo vuosia. Vahvistimessa on uusimman sukupolven YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer) ja R.S.C. (Reflected Sound Control), joka käyttää 64 bittistä/192 kHz-käsittelyä tilan määrittelyyn mukana tulevan mikrofonin kautta. Mikrofoni kytketään R-N2000A:n etupuolelle, jonka jälkeen seurataan ohjeita, kunnes mittaukset on tehty – se vie noin 30 sekuntia.

Äänenlaatu

R-N2000A muistuttaa paljon Yamaha A-S2200:a, joka on luokkansa parhaita integroituja vahvistimia, joita olemme testanneet. Kumpikin toistaa laulua niin todentuntuisesti, että iho nousee kananlihalle. Äänikuvan yksityiskohdat välittyvät paremmin A-S2200:lla, joka soi myös hienojakoisemmin ja läpinäkyvämmin. Erot eivät kuitenkaan ole suuria, ja sitä yritän tässä sanoa: Yamahan vastaanotin kuulostaa niin ilmiömäisen hyvältä, että se itse asiassa pystyy kisaamaan monen saman hintaluokan varsinaisen vahvistimen kanssa.

Yhteenveto

En keksi parempaa vastaanotinta kuin Yamaha R-N2000A. Siinä on kaikki. Se tukee korkearesoluutioista suoratoistoa, siinä on radio, verkkoradio, HDMI tv:tä varten, DAC ja digitaaliset sisääntulot. Ja jopa levysoitinliitäntä. Se on tehty kestämään, ja se tarjoaa mahtavaa äänenlaatua. Roon- ja MQA-tuen puuttuminen ei kaikille ole oleellista eikä siten tuo kovin suurta miinusta arvioon. Sen sijaan huonekorjauksesta on useimmille paljon hyötyä. Kalibroinnin ansiosta vastaanottimen äänestä saa enemmän irti, varsinkin akustisesti haastavissa tiloissa. Toisin sanoen, Yamaha R-N2000AN kanssa ei voi mennä pieleen!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top