Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

WiiM Pro Plus

Kaukosäätimen ja parantuneen äänenladun ansiosta Wiimin verkkosoitin on budjettiluokan paras ostos.

/ 30.10.2023 - 09:40
WiiM Pro Plus

Wiimin langaton Pro-verkkosoitin on nimestään huolimatta budjettimalli, joka tukee bit-perfect-äänen suoratoistoa, Chromecastia ja AirPlay 2:a.

Pro Plus -versio tukee näiden lisäksi korkearesoluutioista 24-bittistä 192 kHz:n ääntä, ja lisäksi siinä on uusi AKM:n digitaalimuunnin ja paremmat operaatiovahvistimet analogiulostulossa.

Lisäksi se tukee gapless-toistoa. Plus-mallin mukana toimitetaan Bluetooth-kaukosäädin, jollaisen voi erikseen ostaa myös Pro-mallille. Kaukosäätimessä on puheavustajalle oma nappinsa, aivan kuin Apple TV 4K:n kaukosäätimessä konsanaan.

Äänenlaatu

Arild Andersenin Short Story kuulostaa Pro Plus -version analogisista ulostuloista paremmin fokusoituneelta, basso tiukemmalta ja äänimaisema raikkaammalta kuin Pro-mallilla. Ero ei ole valtava, mutta Wiim Pron digitaalisista ulostuloista tuleva ääni on dynamiikoiltaan raukeampaa ja tarkkuudeltaan pehmeämpää.

Kun vaihdan Pro Plussan digitaaliulostuloon ja lähetän musiikin suoraan ulkoiseen DA-muuntajaan, fokus tiukkenee, äänimaisema avautuu lisää ja basso erottuu paremmin. Short Storyn äänimaisema syvenee, perkussioiden erottelevuus paranee ja yksityiskohdat piirtyvät selkeämmin esiin.

Yhteenveto

Wiim Pro Plus -verkkosoitin kuulostaa paremmalta kuin Pro-versio, mutta ero ei ole niin suuri, että kannattaisi vaihtaa olemassa oleva Pro-malli Pro Plussaan. Mutta jos arpoo näiden kahden välillä, kannattaa ehdottomasti valita Plus! Kaukosäädin kuuluu hintaan, ja äänenlaatu on parempaa analogisesta sisään- ja ulostulosta, joten Plus-malli on eittämättä kalliimman hintansa arvoinen. Jos vielä lisätään sekin, että sen sointi on parempaa signaalin kulkiessa digitaalisesti DAC:iin, on valinta helppo.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top