Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Rotel S14

Kun valitset vahvistinta äänenlaatu edellä, valitse Rotel S14.

/ 30.10.2023 - 09:29
Rotel S14

Integroitu S14 on puhdasverinen suoratoistovahvistin. Kaikki muu on sisäänrakennettua, joten lisäksi tarvitaan vain kaiuttimet. Striimaus onnistuu Spotify Connectin, Tidalin ja Qobuzin palveluista tai AirPlay 2:n ja Google Chromecastin kautta. Roon Ready -merkattu vahvistin on varustettu 32-bittisellä ESS-digitaalimuuntimella, joka tukee MQA-tiedostojen tapaisia 24-bittisiä 384 Khz:n tiedostoja.

Analoginen osa on tehty AB-luokan vahvistimeksi. Rotelin mukaan S14 tarjoaa 80 W tehon 8 ohmilla tai 150 W 4 ohmilla. Se riittää paremmin kuin hyvin pienille matalan herkkyyden jalustakaiuttimille tai isommille lattiakaiuttimille.

Äänenlaatu

Rotelin vahvistin on pieni, mutta ääni on kaikkea muuta. Äänikuva on iso ja täyteläinen, ja lämmin sointipohja tekee musiikista miellyttävää ja saa soittimet erottumaan paremmin kuin vaikkapa Roksan Attessa.

Vahvistin ei keskity yhtä paljon vivahteikkuuden välittämiseen kuin Marantz Model 40n, sillä Rotel tuo esiin tärkeinä myös rytmin, dynamiikat ja hallinnan. Näissä kolmessa Rotel loistaakin kirkkaimmin.

Dynaudio Special Forty -kaiuttimien kanssa Mathias Eickin Midwest-albumi toistuu potkulla, joka tuo mieleen tehokkaamman Hegel H190:n. Trumpetti soi miellyttävän lämpimänä ja tarvittaessa terävänä. Basso pysyy erinomaisesti hallinnassa.

Yhteenveto

Jos äänenlaatu ja striimaaminen ovat pääasioita, kannattaa ostoslistalle lisätä Rotel S14. Se ei ole luokkansa parhaiten varusteltu eikä tehokkain, ja sisääntulojen vähäisyys on joillekin oston este. Äänenlaatu on kuitenkin erinomainen: dynaaminen ja lämmin sointi herättää tylsätkin kaiuttimet eloon ja saa kuulijan puhkeamaan hymyyn. Rotel S14 on hintaluokkansa parhaimpia integroituja vahvistimia, ja mitä Rotelin yleiseen laadukkuuteen tulee, myös kestävä valinta moniksi vuosiksi eteenpäin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top