Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Rega Planar 3 50th Anniversary Edition

Rega Planar 3 50th Anniversary Edition on luokkansa paras ostos.

/ 30.10.2023 - 09:42
Rega Planar 3 50th Anniversary Edition

Regan soittimet tunnetaan musiikin ilosta ja helppokäyttöisyydestään. 50th Anniversary Edition vie nämä vielä pidemmälle ja asettuu samalla luokkansa parhaaksi levysoittimeksi avoimella, tasapainoisella ja mukaansatempaavalla soinnillaan.

Planar 3 50th Anniversary Edition on kuin Planar 3, joka on siis varustettu 12-millisellä lasilautasella ja RB330-äänivarrella. Mutta toki 50-vuotisjuhlaversio poikkeaa tavallisesta.

Suurin ero perusversioon on juhlamallin Regas Neo MK2 -virtalähde. Se pyörittää levyjä vakaammin, mikä johtaa parempaan äänenlaatuun. Bonuksena saa 33/45-kytkimen nopeuden vaihtoon. Moottorissa on sama vetopyörä kuin kalliimmassa Planar 6 -soittimessa ja Regan paras hihna, Reference EBLT. Sama löyty kalliimmista Planar 6- ja 8-malleista.

Rega Exact MM-äänirasia on kasattu valmiiksi RB330-varteen, joten soittimen asentamiseen menee vain 10-15 minuuttia.

Äänenlaatu

Ei ole juuri väliä, mitä Regalla soitan. Jazzia, klassista, rockia – Planar 3 tarjoilee kaiken musiikin hopeavadilla. Äänenlaatu on selvästi parempaa kuin Planar 1- ja 2-malleilla, ja levysoitin tarjoaa suurempaa, avoimempaa ja tarkempaa äänimaisemaa kuin edullisemmat sukulaisensa. Reloop, Technics ja Pro-Ject tekevät kaikki soittimia samassa hintaluokassa ja hieman eri painotuksilla. Yksikään niistä ei ole niin täydellisen musikaalinen kuin Regan 50th Anniversary Edition.

Yhteenveto

50th Anniversary Edition maksaa vain hieman enemmän kuin tavallinen Rega Planar 3. Jos vaihtaisi perusmalliin Regan parhaan hihnan ja Neo MK2 -virtalähteen, maksaisi kokonaisuus enemmän kuin juhlamalli, joka sisältää nämä. Siksi juhlavuoden malli on todella hyvä ostos. Eikä vain siksi! Äänenlaatu on niin hyvä, että se lähentelee jo kalliimpaa Planar 6 -mallia musikaalisuudessaan, eikä se ole ihan pieni kehu. Kannattaa siis toimia ennen kuin on liian myöhäistä: Regan mukaan mallia valmistetaan vain vuoden 2023 ajan, joka on yhtiön 50-vuotisjuhlavuosi.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top