Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Onkyo TX-NR7100

Onkyo on kilpailijoitaan hieman kalliimpi, mutta herättää elokuvat ja musiikin eloon koukuttavan väkevällä tavalla.

/ 30.10.2023 - 09:31
Onkyo TX-NR7100

Onkyo tunnetaan suorituskykyistä mutta kohtuuhintaisista surround-vastaanottimistaan.

Varustelunsa puolesta Onkyo TX-NR7100 muistuttaa Pioneer VSX-935:tä, mutta siinä on kaksi lisäkanavaa, jotka voi konfiguroida haluamallaan tavalla. Niitä voi käyttää esimerkiksi takakaiuttimina (7.1.2) tai tuplata korkeuskanavien määrän neljään (5.1.4). Myös ylimääräisen subwoofer-kanavan saa lisättyä.

Näin monen kanavan kanssa vaaditaan vähän töitä aivonystyröiltä, jotta kaiken saa kursittua kasaan järkevästi. Tässä Onkyo hyödyntää Dirac Liveä eli erittäin edistyksellistä huonekorjausta.

Dirac Live mittaa mukana tulevan mikrofonin avulla 9 sijaintia huoneesta. Kokemuksemme mukaan huonekorjaus toimii todella tarkasti ja onnistuu myös integroimaan subwooferin hyvin osaksi kokonaisuutta.

Äänenlaatu

Odotukseni olivat korkealla, kun yhdistin Onkyon vastaanottimen kotiteatterijärjestelmään, ja sainkin vaikuttua. Ääni toistuu täyteläisesti, dynaamisesti, kirkkaasti ja hallitusti. Ajoituksessa ja äänimaiseman täsmällisyydessä on jotakin niin hienoa, että joitakin ääniraitoja kuunnellessa iho nousi kananlihalle.

Netflixin Drive to Surviven nopeatempoinen ääniraita luo äänikuplan, jossa ääniefektit liikkuvat ympärilläni. Puhe toistuu kuin valettuna keskikanavasta, kun taas F1-autot tuntuvat välillä sujahtavat pään yli.

Samalla elokuvaääni saa väkevyyttä ja energiaa amerikkalaisjoukkojen edetessä taistelukentällä, ja pommien iskiessä subwoofer mäjäyttelee menemään kovaa mutta hallitusti. En vain katsele toimintaa – tuntuu kuin olisin osa sitä!

Onkyo onnistuu myös musiikin toistamisessa, sekä surroundina että stereona. 2L:n Tuvayhun kuulostaa siltä kuin istuisin keskellä konserttisalia kuoro ympärilläni.

Yhteenveto

Onkyo TX-NR7100 tarjoaa paljon vastinetta rahalle äänenlaadun muodossa, ja myös vaikuttavan listan varustelua. Kaksi lisäkanavaa ja Dirac Live -huonekorjaus tekevät Onkyosta erittäin kyvykkään kotiteatterilaitteen, jota voi varauksetta suositella.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top