Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Naim New Classic NCS 222 ja NAP 250

Jos rakastaa musiikkia ja on vain ihan pakko saada parasta äänenlaatua ja samalla erittäin käyttäjäystävällinen kokonaisuus, kannattaa alkaa säästämään nyt.

/ 30.10.2023 - 09:39
Naim New Classic NCS 222 ja NAP 250

Naim oli vuosia putkautellut markkinoille lähinnä keskenään samannäköisiä laitteita, kunnes Uniti-mallisto toi raikkaan tuulahduksen merkin ilmeeseen vuonna 2016. Nyt vuorossa on New Classic -sarja, joka on myös vihdoin saanut balansoidut XLR-liitännät.

Naim-logoa ja nappeja valaissut vihreä valo on vaihtunut valkoiseksi, mikä tekee ilmeestä modernimman ja on enemmän linjassa Uniti-sarjan kanssa.

Vanhemmassa NAC-N 272 -esivahvistimessa oli pikkuruinen näyttö, jossa vihreä teksti kertoi valikoiden nimet ja soitettavan musiikin tiedot, mutta uuden NSC 222:n näyttö on värillinen ja paljon suurempi.

NAP 250 -tehovahvistin käyttää kahdeksaa keramiikalla eristettyä transistoria, jotka ovat tuttuja Statement NAP S1 -vahvistimesta eli 75 000 euron (per kanava!) hintaisesta monovahvistimesta. Lopputulos on poikkeuksellisen hiljainen mutta tehokas tehovahvistin, joka tarjoaa äärimmäistä hallintaa, tarkkaa ajoitusta ja raikasta ääntä.

Äänenlaatu

Lauluäänet syöksyvät suoraan sydänjuuriin eikä voi olla liikuttumatta. Kaikki kuulostaa rehelliseltä ja aidolta.

Naimin setti kuulostaa upealta sellaisenaan, ja vielä paremmalta, jos esivahvistimeen vaihtaa NPX 300 -virtalähteen. Se kerii musiikista auki vielä enemmän kerroksia. Äänimaisema kasvaa syvyys- ja leveyssuunnassa, ja kaikki tarkentuu entisestään. Jos ajattelee, ettei 2 x 100 wattia riitä tuntumaan vatsanpohjassa, niin se on harhaluulo. Kaikki pysyy tarkasti hallinnassa, vaikka soittaisi niin lujaa, että naapuri soittaa poliisit.

Yhteenveto

Naim valloittaa sekä kuulijansa sydämen että aivot New Classic NSC 222:n ja NAP 250:n yhdistelmällään. Erinomaisen käyttöliittymän ansiosta striimaaminen onnistuu keneltä tahansa.

Ääni on poikkeuksellinen. Rytmisyys, erottelevuus, bassontoisto… Kaikki on kohdillaan, mutta vielä entistäkin tiukemmin ja tarkemmin. Ja jos myöhemmin tekee mieli hienosäätää järjestelmää, voi ulkoisen virtalähteen avulla parantaa äänenlaatua vielä hiukkasen. Unelmaluokan sointia!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top