Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Hegel H600

Hegel H600 on edeltäjäänsä huikeasti parempi, vaikka luulimme sen olevan mahdotonta.

/ 30.10.2023 - 09:37
Hegel H600

Hegel H590 oli ehkäpä paras kuulemani integroitu vahvistin, kun testasin sen 2018. Kehitys on kuitenkin nopeaa etenkin elektroniikan ja digitaalisen prosessoinnin osalta, joten viime vuosina on harpattu taas eteenpäin. Hegel on hakenut H600-uutuuteensa enemmän inspiraatiota P30A- ja H30A-vahvistinseteistään kuin H590:sta. Kaappi on sama kuin edeltäjässä, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin.

H590 jakeli hieman huvittavasti 301 wattia per kanava 8 ohmilla, kun taas H600 on parantanut 303 wattiin. Vaimennusteho on samat 4 000 8 ohmilla, mikä hallitsee bassoa rautaisella kädellä kaiuttimen impedanssista riippumatta. Kaksois-monodesignin pitäisi luoda vaikutelma kahdesta mono-vahvistimesta yhdessä laatikossa.

Äänenlaatu

Heti huomaa, että H600 askeltaa kepeämmin kuin edeltäjänsä: basso ei ole ihan yhtä iskevä. Se kuitenkin hämää, sillä vaikutelma johtuu siitä, että ylä-äänissä erottelevuus on parempi ja basso on entistäkin tiukempi.

Symbaalit soivat painottomasti ja toistuvat todella nopeasti. Kaikki on tiukempaa ja erottelevampaa, ja vahvistin iskee vähintään yhtä kovaa kuin edeltäjänsäkin. Se pyörittää mitä tahansa kaiutinta vakuuttavasti, jopa tuplasti itseään kalliimpia.

Äänimaisema on kerroksellinen ja sointirakenteet erottuvat kirkkaampina kuin millään aiemmin kuulemallani vahvistimella.

Yhteenveto

Hegel H590 oli pitkään luokkansa referenssivahvistin, mutta on jännittävää, miten parempi laite voi yhdessä silmänräpäyksessä saattaa vanhan suosikin hautaan. Kukkulan uusi kuningas on Hegel H600, jonka koko signaaliketjuun on tehty merkittäviä parannuksia ja joka kuulostaa hullun hyvältä sekä hiljaisella että lujalla volyymilla. Hinnaltaan se on suunnattu asiaan erityisen intohimoisesti suhtautuville, mutta jos on niin onnekas, että tähän on varaa, ei ostostaan tule katumaan.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top