Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Denon AVC-A1H

Juuri kun luulee, ettei Denon voi enää ylittää itseään, esittelee merkki 15-kanavaisen AVC-A1H:n, joka saa häpeämään omia ennakkoluulojaan.

/ 30.10.2023 - 09:32
Denon AVC-A1H

Kolme vuotta sitten Denon juhli 110-vuotistaivaltaan julkaisemalla kaikkien aikojen parhaan kotiteatterivahvistimensa, AVC-A110:n. Lippulaivamalli korvasi AVC-X8500H-mallin ja oli varustettu peräti 13 vahvistinkanavalla.

Uudessa AVC-A1H:ssa kanavien määrä on kasvatettu 15:een, ja lisäksi se on saanut balansoidun XLR-ulostulon jokaiseen neljään subwoofer-ulostuloonsa. Myös XLR-stereosisääntulo löytyy valinnaiselle lähteelle.

Jos ei tarvitse balansoituja tuloja subwooferilleen, voi XLR-ulostuloja käyttää myös kuulokevahvistimille tai etukanavien balansoidulle tehovahvistimelle.

15 kanavan ansiosta AVC-A1H yltää 9.4-surroundiin ja kuuteen kattokaiuttimeen (9.4.6).  Jos aikoo käyttää vähemmän kaiuttimia, voi etukanavat kaksoisvahvistaa tai jättää kodin muiden huoneiden käyttöön.

Äänenlaatu

Kun kanavien määrä on tätä tasoa, on tilan tuntu surroundilla aivan villiä. Puiden kahisevat lehdet, tuulevire ympärilläni. Napsahtava risu, etäinen huuto. Kaikki tapahtuu sellaisella tarkkuudella, että joka ikisen äänen lähteen voi sijoittaa täsmällisesti äänimaisemaan.

Taka-, etu- ja korkeuskanavat toimivat täydellisesti yhteen ilman viiveen häivääkään.

Vaikka kokeilisi eri kaiuttimia, saa huonekorjaus tasoitettua niiden eroja. Jos ostaa Dirac-lisenssin, yhteyden todella kuulee! Dirac on paras tietämäni huonekorjausjärjestelmä.

Kokonaisuus on vain aivan täydellinen, sekä elokuvien että musiikin kanssa.

Yhteenveto

Denon AVC-A1H on kaikkien aikojen paras monikanavainen vahvistin – reippaalla erolla muihin. Kaiutinkanavien määrä yksin jo tekee vaikutuksen, mutta vahvistin on myös äänenlaadultaan parempi kuin edeltäjänsä. Tämä loppuelämän vahvistin on täydellinen tosiharrastajille, jotka ovat valmiita panostamaan täysillä kotiteatteriunelmaansa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top