Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Google Nest Cam

/ 22.10.2021 - 10:00
Google Nest Cam

Google Nest Cam ei ole varsinaisesti halpa kamera. Valvontakameroita samantyyppisillä teknisillä ominaisuuksilla löytyy puoleen hintaankin. Nest Cam on kuitenkin varustettu tekoälyominaisuuksilla, jotka varmistavat, että kamera lähettää hälytyksiä oikeasti vain silloin, kun jotain hälytettävää on. Google on kouluttanut kameran tekoälyä 40 miljoonan kuvan voimin, jotta se tunnistaisi tietyt kohteet varmuudella.

Google Home -sovelluksesta voi valita, haluaako saada ilmoituksen vai ei, kun kamera tunnistaa ihmisen, eläimen tai ajoneuvon.

Joku voisi kysyä, onko järkevää käyttää rahaa ja tietokoneen tehoja tällaiseen luksusongelmaan. Vertasin Google Nest Camia tavallisiin tekoälyttömiin valvontakameroihin, ja vastaukseni on ehdoton kyllä. Ensinnäkin tekoäly erotti vaivattomasti ihmiset ja eläimet, ja toiseksi on rauhoittava tietää, että kamera ei turhaan hälyttele pihatiellä kulkevista pupujusseista.

Tekoäly voi oppia jättämään taustalla kulkevan liikenteen huomioimatta, ja kasvojentunnistuksen avulla kamera voi myös olla ilmoittamatta perheenjäsenistä.

Google Nest Camin tekoälyominaisuudet paikkaavat erinomaisesti kameran kalliimpaa hintaa. Jos on jo alkanut rakentaa älykotiaan Google Homen ympärille (ja luottaa siihen, ette Google kurki tekemisiäsi), on kamera suorastaan edullinen. Google Nest Camin kuvaamista ja videoiden katsomista varten ei tarvita tilausta, mutta jos sellaisen haluaa videoiden pidemmän säilytysajan ja lisäominaisuuksien vuoksi, niin sekään ei itse asiassa ole tyyristä.

 

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top