Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme: Pro-Ject Debut Pro

Luokkansa paras ostos

Pro-Ject Debut Pro on paras valinta kaikille, jotka haluavat parempaa sointia LP-levyistään.

Julkaistu 01.11.2022 - 12:00
Pro-Ject Debut Pro
Lasse Svendsen

Pro-Ject on sijoittanut rahansa jännittävän muotoilun ja krumeluurin sijaan itse asiaan eli siihen, kuinka saada mahdollisimman hyvää äänenlaatua vinyylilevystä. Debut Pro onkin varustettu uudella 8,6-tuumaisella hiilikuitupäällystetyllä alumiinivarrella, joka keveytensä ja jäykkyytensä ansiosta vähentää resonanssia.

Toisessa päässä on CNC-työstetty teräskomponentteja, jotka on päällystetty nikkelillä naarmuuntumisen estämiseksi. Toisessa päässä on Moving Magnet -rasia Pro-Ject Pick it Pro.

Monessa kohdassa on käytetty TPE:tä eli termomuovista kumia, joka vähentää resonanssia. TPE-materiaalia on moottorin kiinnikkeissä, vastapainossa ja tasapainotetun mustan alumiinilevylautasen sisällä. Yhdessä kolmen korkeussäädettävän metallijalan kanssa soittimen pitäisi vaimentaa resonanssia tehokkaammin ja päästää kaiuttimiin pelkkää musiikin ääntä.

Pro-Jectin X2-soitin tuo musiikista hienojakoisempia yksityiskohtia esiin, mutta edullisempi Debut Pro pääsee niin lähelle X2:n äänenlaatua, että useimmille ihmisille se lienee parempi hankinta.

X2:n tapaan se tarjoilee todella laajan äänimaiseman, jossa on uskottavaa syvyyttä ja väkevää bassontoistoa. Halvempaan Rega Planar 1 -soittimeen tai tavalliseen Debut-soittimeen verrattuna on Pro-mallin dynamiikoissa suurempi kontrasti ja basso toistuu uskottavammin ja painokkaammin.

Pro-Ject Debut Pro on hintaluokkansa parhaita ostoksia. Harva levysoitin yltää Pro-mallin moitteettomaan suoritukseen, ja laatu näkyy heti levysoitinta laatikosta purkaessa: käsityön määrä on vakuuttava. Kun neulan laskee levylle, ei soitin petä, ja siksi Debut Prota voi suositella kaikille musiikin ystäville, jotka haluavat saada levykokoelmastaan enemmän irti.

Parempaa ääntä olohuoneeseen

Upea ääni - mutta ei kaikkien makuun

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Scroll to Top