Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Octave V 70 SE

Octave Audio V 70 SE kääntää putkivahvistimille asetetut odotukset ylösalaisin.

/ 01.11.2022 - 12:00
Octave V 70 SE

Octave-vahvistimen sointi ei ole lainkaan sellainen lämmin ja täyteläinen kuin putkivahvistimilla usein. Tiettyjen kaiuttimien kanssa sointi voi olla jopa ohut. Ja kylmä. Enemmän joidenkin transistorivahvistimien kaltainen. Kun Octaveen tutustuu, huomaakin sen soittavan tarkemmin kuin putkivahvistimet yleensä.

Saksalaisvalmisteinen V 70 SE kuuluu putkivahvistimiin erikoistuneen Octave Audion laajaan valikoimaan. Malli kuuluu integroitujen vahvistimien keskikastiin ja on tehokkaampi versio V 40 SE -mallista. Nimensä mukaisesti tehoa on 70 wattia per kanava 4 ohmilla.

Octaven vahvistimissa erikoista on se, että niihin voi lisätä vaikkapa phono-moduulin tai ylimääräisen RCA- tai XLR-sisääntulon. Moduulit maksavat joitakin kymppejä kappaleelta ja integroituihin vahvistimiin niitä voi tilata jälkikäteenkin, jolloin ne tosin on vietävä liikkeeseen asennettavaksi – niitä ei vain tökätä kiinni.

Octave Audion integroitu V 70 SE yllättää. Se ravistelee putkivahvistimiin liitettyjä ennakkoluuloja ja sopii sellaisillekin harrastajille, jotka eivät uskoisi olevansa putkivahvistimesta kiinnostuneita. Laite vaikuttaa laadukkaammin tehdyltä kuin moni kalliimpi vahvistin ja yltää vertailussa äänenlaadussa niiden tasolle. V 70 SE kontrolloi dynamiikkoja paremmin kovallakin volyymillä eikä hätkähtänyt päästellessään musiikkia täydellä teholla KEF-kaiutinten läpi. Se on myös joustavampi kuin monet integroidut vahvistimet levysoitinliitäntämahdollisuuden ja erityisen raskastehoisille kaiuttimillekin sopivan suodinkapasiteetin ansiosta. Octaven vahvistinta kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa, jos ei muuten niin ennakkoluulojaan haastaakseen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top