Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Marantz Model 40n

Marantzin vahvistin herättää henkiin minkä tahansa kokoonpanon ja on päivänselvä valinta vuoden parhaaksi premium-vahvistimeksi.

/ 01.11.2022 - 12:00
Marantz Model 40n

Laadukkaasti tehty ja mahtavan kuuloinen Model 40n on niin lähellä täydellisyyttä kuin tässä hintaluokassa vain mahdollista on. Suoratoistomahdollisuus, digitaaliset sisääntulot ja levysoitinliitäntä löytyvät, eli mitään ei puutu. Vahvistimen kaikkiaan kahdeksan ulostulotransistoria antavat 70 watin tehon per kanava. Vähän vähemmän kuin Model 30:n 100 wattia siis, mutta käytännössä eroa ei juuri huomaa.

Model 40n on yksi harvoja kaksikanavaisia HDMI-liitännällä. Äänenpalautuskanava löytyy, joten ideana on voida kytkeä vahvistin televisioon, jonka jälkeen ääntä voi säätää tv:n kaukosäätimellä. Useimpien digitaalisiin tarpeisiin ovat laitteen optinen ja koaksiaalisisääntulo täysin riittävät, mutta kannattaa huomioida, ettei USB-sisääntuloa ole vaikkapa kannettavan ääntä varten. Tarjolla on yksi USB-A-liitäntä, jonka kautta voi soittaa musiikkia USB-tikulta tai ladata kännykkää.

Sointi on samankaltainen kuin Model 30:ssa, mutta lämpimämpi ja pyöreämpi. Eroa tehoissa ei tosiaankaan huomaa. Model 40n toistaa bassoa vahvasti ja koko taajuusalueella on hyvä dynaaminen kontrasti. Sointi on todella mukaansa tempaava ja mielestäni tenhoaa innostuneemmin kuin Model 30:ssa.

Integroidusta Marantz Model 40n -vahvistimesta puuttuu Model 30:sta tuttu MC-sisääntulo, mutta muuten mitään ei jää kaipaamaan. Kaikki musiikki kuulostaa mahtavalta ja sointi on ihastuttavan lämmin ja koukuttava. Suoratoistomahdollisuuksien ja digitaalisten sisääntulojen, kuten HDMI:n, myötä Model 40n tarvitsee vain hyvän kaiutinparin, ja loppuelämän stereojärjestelmä on valmis. Jos pitäisi valita Model 30:n ja 40n:n välillä, valitsisin 40n-mallin, joka on mielestäni parempi ja tarjoaa kaiken yleisesti tarvittavan.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top