Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Google Chromecast 4K Google TV:llä

Jos kodin äly-tv:n ikä alkaa jo näkyä, voi sille tehdä pikanuorennuksen Googlen mahtavan lisälaitteen avulla.

/ 01.11.2022 - 12:00
Google Chromecast 4K Google TV:llä

Google Chromecast on vihdoin saanut kaukosäätimen. Ja Google TV -käyttöliittymän. Google TV on mainio äly-tv-järjestelmä, joka tarjoaa laajan valikoiman suoratoistopalveluita ja muita Android-sovelluksia ja mahdollistaa niiden ohjauksen kaukosäätimen avulla.

Chromecastilla voi edelleen toki striimata sisältöjä entiseen tapaan. Applen AirPlay ja Chromecast muistuttavatkin nykyään toisiaan enemmän kuin koskaan.

Selkeä äly-tv

Google TV on todella selkeä käyttöliittymä, josta löytyvät Netflixin, HBO Maxin, Disney+:n ja jopa Apple TV+:n kaltaiset palvelut sekä suomalaiset tv-kanavat ja paikallisten tiedostojen toisto Plexin kautta. Tarjolla on myös käteviä työkaluja, kuten verkon nopeustesti, selain, verkkodiagnostiikka ja muuta. Halutessaan laitetta voi ohjata puheella, kun painaa kaukosäätimen puheavustajanappia tai käyttää nuolinäppäimiä.

Kaukosäätimellä klikkailu sujuu nopeammin kuin monella uudella televisiolla. Kuvanlaadussakaan ei ole moittimista, ja koska Chromecast tukee 4K-resoluutiota, HDR-kuvaa ja Dolby Vision -formaattia, voi elokuvia ja sarjoja katsoa haluamallaan laadulla. Jos omistaa 4K-television tai -videoprojektorin, saa Chromecastista eniten irti. Bluetooth-liitännän ansiosta projektorista ei sitä paitsi tarvitse vetää pitkiä johtoja äänijärjestelmälle, vaan äänen saa kuulumaan langattomasti.

Television ja videoprojektorin paras kaveri

Googlen olisi alun alkaenkin pitänyt tehdä Chromecast Google TV:llä varustettuna. Kokonaisuus tarjoaa Ultra HD -kuvanlaatua ja kaikki Google TV:n toiminnot ja ominaisuudet pienessä paketissa, jota ohjataan kaukosäätimellä. Muutamalla kympillä saa päivitettyä vanhan televisionsa tai projektorinsa tähän päivään.

Arjessa uudesta Chromecastista on paljon iloa, sillä se tekee tv:n katselusta sujuvampaa ja nopeampaa kuin monella uudellakaan televisiolla. Apple TV:hen on vielä matkaa, mutta tähän hintaan puutteet antaa mielellään anteeksi. Chromecast Google TV:llä on paras lahja, jonka vanhalle tv:lle tai projektorille voi antaa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top