Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

FiiO K9 Pro ESS

Kaikista vuoden aikana kokeilemistamme kuulokevahvistimista yksikään ei rikkonut odotuksiamme kuten FiiO K9 Pro ESS.

/ 01.11.2022 - 12:00
FiiO K9 Pro ESS

FiiO K9 Pro ESS pitää sisällään kaksi rinnakkain yhdistettyä ES9038PRO-nimistä DAC-sirua, joka on ESS:n lippulaivatuote. Molemmat ovat 8-kanavaisia DA-muuntimia, mutta ideana on, että jos kanavat yhdistää, saa hälypohjaa vaimennettua. Tässä tapauksessa melua saa vaimennettua jo valmiiksi alhaisesta –132 dB:stä lähes olemattomaan –140 dB:iin.

Liitännöissä piisaa

Tietokoneen voi yhdistää vahvistimen USB-B-sisääntuloon, jolloin saa jopa 384 kHz:n resoluutiota. Muut äänilähteet voi kytkeä koaksiaali- tai optisen digitaalisen sisääntulon kautta. Musiikin striimausta varten puhelimesta tarjolla myös Bluetooth-vastaanotin. Analogiseen linjasisääntuloon voi kytkeä levysoittimen. Melkein kuulokekaapelin tyypistä riippumatta kaikenlaiset kuulokkeet saa kytkettyä, paitsi ei sähköstaattista.

Paljon tehoa, paljon viihdettä

Ensimmäiseksi vahvistimesta huomaa, miten hyvin se kontrolloi kuulokkeita. Ei uskoisi, että planaarisella Audeze LCD-5-mallilla on niinkin alhainen impedanssi kuin 14 ohmia, sillä juuri sen vuoksi Audezen kuulokkeet ovat monelle vahvistimelle haaste. FiiOlla ei ole minkäänlaisia vaikeuksia, vaan musiikki toistuu uskomattoman kauniisti ja keskirekisterin taika pääsee upeasti esiin.

Sony MDR-Z1R-kuulokkeiden kanssa saan niistä irti basson painokkuuden ja iskevyyden, jonka tiedän niissä lymyilevän. En jää kaipaamaan mitään. Toisin sanoen K9 Pro ESS on loistava all-in-one-laite, joka voi pyörittää ihmisen koko kuulokekokoelmaa sen ansaitsemalla kunnioituksella.

Luokkansa paras

FiiOn vahvistimessa riittää tehoa raskaimpien bassorytmien hallitsemiseen samalla, kun keskirekisterin fokus säilyy. Sointi on erotteleva ja erityyppisten teosten musikaalisuus tulee hienosti esiin. Kuulokkeet määrittelevät äänimaiseman, kun taas vahvistin on vastuussa hallinnasta ja erottelevuudesta. FiiO K9 Pro on kaikista kuulemistamme vaihtoehdoista hintaluokkansa parhaimman kuuloinen kuulokevahvistin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top