Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Vuoden kunniamaininta 2023-2024: DALI

DALI on valmistanut kaiuttimia jo 40 vuoden ajan, ja nykyään merkki tunnetaan hifiharrastajien parissa ympäri maailmaa.

/ 30.10.2023 - 11:58
Vuoden kunniamaininta 2023-2024: DALI

Tanskalainen DALI (eli lyhenne sanoista Danish Audiophile Loudspeaker Industries) on omistanut 40-vuotisen olemassaolonsa audioteknologialle ja kaiuttimille. Yritys on kasvanut teinien huoneisiin tarkoitettujen halpiskaiuttimien valmistajasta highend-malleja luovaksi kansainväliseksi brändiksi.

DALI perustettiin 1983 tuottamaan kaiuttimia tanskalaiselle Hi-Fi Klub -ketjulle (nykyään HiFi Klubben), jossa niitä myytiin setteinä stereolaitteiden kera. Ensimmäinen omalla nimellä tehty malli, DALI 2, oli välitön myyntimenestys.

DALI ei ole valmistanut vain omia kaiuttimiaan Pohjois-Jyllannissa sijaitsevalla Nøragerin-tehtaallaan. Vuosina 1986–1999 tehdas huolehti myös Cerwin-Vegan Euroopan-markkinoille suunnatujen kaiutinten valmistuksesta. Se oli toimitusjohtaja Lars Worren mukaan käänteentekevä vaihe yrityksen kasvua ajatellen, sillä se mahdollisti tehtaan ja henkilöstön laajentamisen.

Yritys on säilyttänyt tanskalaisen identiteettinsä ja tekee Pohjoismaita tunnetuksi ympäri maailmaa. DALIa myydään yli 70 maassa – tuotannosta 90 % menee vientiin.

DALI ei ole vain tyytynyt seuraamaan toisia hifivalmistajia, vaan ollut edelläkävijä monen tekniikan ja materiaalin suhteen. DALIn tavoite minimoida säröä ja epälineaarista häviötä on johtanut SMC:n (Soft Magnetic Compound) kaltaisen innovatiivisten teknologioiden syntymiseen.

Viime vuosina DALI on nostanut omaa rimaansa ja hypännyt Kore-sarjallaan mukaan myös erittäin vaativaan ultra-highend-luokkaan. Aika vaikuttava suoritus yritykseltä, joka aloitti halpojen ja yksinkertaisten kaiuttimien tekijänä!

Yritys on myös tehnyt yhteistyötä Lukas Grahamin ja muiden muusikoiden ja bändien kanssa luodakseen syvemmän yhteyden äänentoiston ja musiikin tekemisen välille.

DALI on osoittanut olevansa kaiutinpuolella aito innovaattori, joka luo laatua ja lisäarvoa asiakkailleen. DALI ansaitseekin tämän vuoden kunniamaininnan pitkäikäisestä ja vaikuttavasta työstään paremman äänen eteen!

 

FI Vuoden kunniamaininta 1

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top