Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Samsung HW-N960

/ 07.11.2018 - 08:40
Samsung HW-N960

Hinta: 1 500 €

Verkkosivusto: samsung.com/fi

 

Suosikki-soundbarimme on tähän asti ollut Samsung HW-K960. Se teki vaikutuksen Dolby Atmoksella, neljällä ylöspäin suunnatulla kaiutinelementillä ja langattomalla takakaiuttimella, joka laski meidät kuuntelijat hellästi suloiseen äänikuplaan. K960:ssa oli yksi huono puoli sen lisäksi, ettei se tue Dolby Atmosta ARC:n kautta, ja se on se, ettei kaiutinparka suoriudu DTS HD-äänestä tai kolmiulotteisesta  DTS:X-äänestä.

Samsungin uusi lippulaivamalli on nimeltään HW-N960 ja siinä on molemmat edellä mainituista DTS-formaateista, joten kaikille 3D-audiomuodoille löytyy nyt tuki.

Enemmän kaiuttimia

Uutena lisäyksenä N960 on saanut myös kaksi uutta elementtiä, yksi molempiin reunoihin. Soundbarissa on nyt yhteensä 13 elementtiä ja neljä lisää kahdessa takakaiuttimessa. Surroundääni on siis 7.1.4, kun edeltäjässä oli ”vain” 5.1.4. Äänenlaadullisesti lisäys näkyy soundbarin ja langattomien takakaiutinten parempana yhteistoimintana.

Äänenlaatu

Äänenlaadultaan edeltäjä julistettiin virheettömäksi, ja N960 on vielä parempi.

Ääni on luonteeltaan samanlainen: voimakas soundi ja suuri ja vakaa bassontoisto, jotka tuovat toimintaelokuviin haluttua ytyä. Vahva sointi yhdistettynä selkeään ja täyteläiseen puheeseen ilman häiriöitä tai virheitä tekevät tästä mahdollisesti parhaan koskaan kuulemamme soundbarin.

Johtopäätökset

N960:n sivuilla olevat lisäkaiuttimet saavat äänen sulautumaan takakaiutinten kanssa edeltäjää paremmin. Takakaiutinten neljä kattoa kohden suunnattua kanavaa saavat soinnin valtavaksi. Kuuntele Alien: Covenant -elokuvan ensimmäinen kohtaus, jossa David keskustelee luojansa kanssa; ääni kantautuu joka puolelta huonetta ja tuntuu kuin olisi keskellä elokuvan tapahtumia.

Myös musiikki kuulostaa mahtavalta. Subwoofer on luokkansa tehokkaimpia ja parhaimman kuuloisia. (GN)

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top