Følg oss på

Palkitsimme Vuoden ääni-innovaatio 2021-2022

Luksusauto muhkealla bassolla

Mercedes-Benzin S-sarja on todellakin tavallisesta poikkeava VIP-auto, joka tarjoaa Burmesterin ääntä ja hierovaa bassoa. Tällä autolla kiertotiet ovat vain tervetulleita!

Saksalaiset autovalmistaja Mercedes ja hifivalmistaja Burmester tekevät yhteistyötä, joka on Mersun S-sarjan lippulaivamallissa viety tähän mennessä pisimmälle. Niin sanotun 3D-järjestelmän eli 15 kaiuttimen sijaan tarjolla on peräti 31 kaiutinta. Niitä on kaikkialla autossa: katossa, ovissa, ohjauspaneelissa, jopa niskatuissa! Kokonaisteho vahvistimille on valmistajan mukaan 1 750 wattia, joista takakonttiin sijoitettu subwoofer kuluttaa 400 wattia.

Eikä siinä vielä kaikki. Auton istuimiin on kätketty bassovärähtelijät, jotka eivät siis ole tavallisia kaiutinelementtejä vaan minimoottoreita, jotka saavat istuimen selkänojan värähtelemään samaan tahtiin musiikin kanssa. Tämä on ”4D:n” neljäs ulottuvuus.

Loistokkaalla äänijärjestelmällä on hintaakin: tavallinen Burmesterin 3D-systeemin maksaa lisävarusteena noin 2 000 euroa, kun taas 4D-versiosta (lisävarustekoodi 811) saa pulittaa lähes 7 000 euroa. Jos oikeasti arvostaa hyvää äänenlaatua, voi panostus olla hintansa väärti.

Bassohierontaa kuskille

Kun 4D-systeemin laittaa päälle, nousevat niskavillat pystyyn. Burmester ei todellakaan ole säästelyt ruutia tämän kanssa! Auto kori täyttyy suurella ja voimakkaalla äänikuvalla, eikä voi olla naputtamatta jalalla Rage against the Machinen tahtiin. Oikeastaan musiikki naputtaa tahtia meillä!

Elokuvateattereissa ja huvipuistoissa on jo nähty bassovärähtelyllä varustettuja istuimia, joten on helppo ensin ajatella, että kyseessä on vain myyvä hupikikka. Burmester on kuitenkin saanut värähtelijät toimimaan yllättävän hyvin tavallisten bassokaiuttiminen kanssa – bassontoisto ja sen fyysinen vaste ovat aina hyvin synkassa. Tuntuu kuin selässä olisi subwoofer!

Myös 4D-toiminto tuo yllättävän bonuksen musiikin kuunteluun: melko matalallakin volyymilla basso tuntuu muhkeampana tavallisiin äänijärjestelmiin verrattuna. Todella kovalla volyymilla selässä tuntuu voimallisesta mäiskettä – kuin olisi rock-konsertissa. Tämä on autohifiä parhaimmillaan!

Vis kommentarer

Lisää

Keskustelu

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asiakaspalvelu

Yhteystiedot

Ääni & Kuva / Publish AS mail@lbaanijakuva.fi

© 2021 Publish AS – LB Ääni ja Kuva noudattaa journalistien eettisiä ohjeita. Lukijana olet oikeutettu käyttämään lbaanijakuva.fi-sivuston sisältöjä henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Voit ladata, linkata ja tulostaa sisältöä lbaanijakuva.fi-sivustolta henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan mainitset lähteen ja kunnioitat mahdollisia tekijänoikeuksia. Sisältöjä, mukaan lukien (mutta ei näihin rajoittuen) ikonit ja palkinnot, ei saa käyttää muussa tarkoituksessa kuin mihin on erikseen annettu oikeus. Huom! Maksumuurin ulkopuoliset sisällöt ovat kyseessä olevan valmistajan/maahantuojan tarjoamia.