Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Edulliset 65-tuumaiset

Jättikuvaa minihintaan

Isosta televisiosta ei tarvitse maksaa maltaita: testimme todistaa, että jo tonnilla saa kelpo tv:n!

Julkaistu 25.09.2019 - 14:02
Edulliset 65-tuumaiset
Audun Hage

Tämän testin tuotteet

Synkkinä syysiltoina ei ole mitään parempaa kuin kaivautua sohvan nurkkaan ja uppoutua leffojen ja sarjojen pariin. Kesän jälkeen moni saattaa huomata, ettei oma tv olekaan enää ihan kuuminta kamaa. Näyttö on ehkä liian pieni ja kuvanlaatu höttöinen, tai ominaisuudet eivät pysy uusimpien suoratoistopalveluiden perässä. Koti-iltasi ansaitsevat silloin uuden telkkarin!

Uuden laitteen pitäisi kestää vuosia ja täyttää siksi joitakin vaatimuksia. Ensinnäkin, ruudun koko on katselukokemuksessa isossa roolissa. Ne, jotka valitsevat 65-tuumaisen 55-tuumaisen sijaan, eivät yleensä kadu päätöstään. 65-tuumaisessa on nimittäin 40 % suurempi kuva-ala kuin 55-tuumaisessa, mutta hintaero on paljon tätä pienempi.

Pelkkä iso koko ei tietenkään yksin riitä, vaan kuvanlaadun täytyy olla kohdillaan: 4K HDR on oltava, jos tänä päivänä haluaa nauttia terävästä ja kontrastiltaan hyvästä kuvasta. Television pitäisi lisäksi olla helppokäyttöinen ja pääsy Netflixin ja YouTuben kaltaisiin palveluihin on hoiduttava suoraan ilman johto- ja muita hässäköitä.

Mainos

Tällä vaatimuslistalla hinta yleensä kohoaa kattoon, mutta parin viime vuoden aikana on tapahtunut paljon. 65-tuumaisen television tärkeimmillä ominaisuuksilla lähentelee jo maagista tuhannen euron hintarajaa.

65 tuumaa + 4K + HDR

Tässä testissä tutkimme viittä 65-tuumaista LCD-televisiota noin 1 000 euron hintaluokassa. Kaikki viisi ovat uusia vuoden 2019 malleja ja täyttävät laatu-tv:n perusvaatimukset eli 4K-resoluution, HDR-tuen, äly-tv:n (Android jne) sekä pääsyn sovelluksiin ja sisältöihin suoraan televisiosta.

Nämä edulliset jättitelkkarit eivät kuvanlaadullisesti ole ehkä aivan yhtä huikeita kuin valmistajien lippulaivamallit, mutta yllättävän lähelle ne kyllä pääsevät, ja erittäin miellyttävään hintaan!

Jos haluaa maksimaalista tv-viihdettä, tarjoaa 65-tuumainen ruutu tällä hetkellä eniten vastinetta rahoille. Jos kuitenkin tila tai estetiikka rajoittavat ison tv:n hankintaa, haluamme muistuttaa, että monet tämän testin televisioista ovat saatavilla myös pienempinä – ja jotkut jopa isompina, 75-tuumaisina!

Vertaa hintoja ennen ostoksia

Televisioiden hinnat vaihtelevat syksyllä ja talvella paljonkin, eikä ole tavatonta, että kaupat houkuttelevat asiakkaita alennetuin hinnoin. Niinpä suosittelemme aina tarkistamaan netin hintavahdit ennen ostoksille lähtöä. Hintarobotit osaavat tarvittaessa myös kertoa, jos haluamasi malli tulee jossakin alennukseen. Mutta älä odota liian kauan päätöksen tekemisessä, jotta et menettäisi arvokkaita rentoutumishetkiä laatu-tv

Tämän testin tuotteet

Samsung UE65RU7475

Paras kokonaisuus

Samsungin 7475 on kauniisti muotoiltu, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea kuvanlaadultaan testin paras televisio.

Samsungin televisiossa on hyvä design, terävä ja kontrastiltaan hyvä kuva ja luokkansa paras kaukosäädin.
Tuki eri formaateille ei ole yhtä kattava kuin joillakin kilpailijoilla; esimerkiksi Dolby Visionia ei ole.
Lue koko testi

TCL 65EP685

Isoa kuvaa alle tonnilla

TCL tarjoaa täyden LCD-kokemuksen erittäin hyvään hintaan.

65EP685 rikkoo maagisen 1 000 euron hintarajaa, mutta suorituskyky on hyvä ja varustelutaso ja ominaisuudet samoin.
Nopeat liikkeet toistuvat hieman epätarkkoina.
Lue koko testi

Philips ”The One” 65PUS7354/12

Täydellinen paketti

Philips on pakannut tähän malliin kaiken tarvittavan, ja antanut sille osuvasti nimen The One – se kun on ainoa televisio, jonka tarvitset!

The One on hyvin varusteltu malli, jossa on Android-käyttöliittymä, Ambilight-taustavalaistus ja monipuolinen tuki eri videoformaateille. Kuva ja ääni ovat selvästi keskimääräistä parempia.
Kontrasti ja musta ovat vain keskinkertaista tasoa.
Lue koko testi

Sony KD-65XG8096

Paljon hyvää

Sony XG8096 on hyvä yleis-tv, joka tarjoaa suosittuja ominaisuuksia miellyttävään hintaan.

Liikkeet toistuvat pehmeästi ja värit kauniisti kaikista suunnista katsottuna.
Kontrastissa voisi olla enemmän painetta. Kaukosäädin on vanhanaikainen.
Lue koko testi

LG 65UM7510

OLEDin varjoon jäänyt?

LG:n suuri televisio on helppokäyttöinen ja kivannäköinen, mutta kuvanlaatua laimentaa heikko kontrasti.

Kaunis design, käyttäjäystävällinen. Värintoisto on hyvä katselukulmasta riippumatta.
Kontrasti ei vakuuta. Sovelluksia rajallisesti.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top