Følg oss på

Kaupallinen yhteistyö Tekniikka ja estetiikka kohtaavat MSI:n uusissa kannettavissa

Tekniikka ja estetiikka kohtaavat MSI:n uusissa kannettavissa

Salamannopea emolevy ja näytönohjain ovat aina olleet ehdottomia, mikäli on halunnut tulla tunnetuksi eurheilun saralla tai media-alalla. MSI on tunnettu suoritustehostaan aina siitä lähtien, kun pelikoneet keksittiin 1990-luvulla. 11. sukupolven MSI-kannettavissa on Intel® 11th gen™ -prosessorin lisäksi panostettu myös ulkonäköön. Sisin on tietysti yhä tärkein, mutta ulkopuolen pitää heijastaa koneen sisäistä voimaa. 

MSI on uuden malliston luomisessa tehnyt yhteistyötä pelimaailman arvostetuimpien visuaalisten taiteilijoiden kanssa. 

Ikonisen pelikuvittajan kynästä

Sword GF ja Katana GF -pelikannettavien ilmeestä on vastannut legendaarinen kuvittaja Tsuyoshi Nagano. Nagano on edustanut pelikuvitusten raskasta sarjaa jo vuodesta 1985, jolloin hän piirsi Koein Romance Of The Three Kingdoms -pelisarjan ensimmäisen osan kannen. Sarjan viimeisin versio on 2020 julkaistu konsolipeli, eli design kestää aikaa. 

Kannettavien ilmettä on inspiroitunut eksoottiselle saarella asuva lohikäärmekansa, joka takoo erityisen vahvoja ja kestäviä miekkoja. Sword GF liidunvalkoinen, kun taas Katana GF on hiilenmusta. Näppäimistöjen punainen tai sininen taustavalo viimeistelee tyylikkään, melkeinpä minimalistisen ilmeen, joka vähän väkisinkin vetoaa pohjoismaiseen estetiikantajumme. 

Avaruusaluksia tähtienvälisissä dogfight-kohtaamisissa

Kolmas pelikannettavauutuus on nimeltään Pulse GL. Sen on syntynyt yhteistyössä belgialaisen digiveistäjä Maarten Verhoevenin kanssa. Verhoeven on ollut mukana monen elokuvan ja pelin teossa, sekä vastannut lukuisten 3D-tulostettujen lelujen ja pelifiguurien suunnittelusta. Pulse GL:n suunnittelussa Verhoeven inspiroitui täydessä varustuksessa lentävistä lohikäärmesotilaista. Kannettavan titaaninharmaa kuori muistuttaa haarniskaa, ja kuusikulmainen kuviointi muistuttaa dogfight-taistelupelien avaruusaluksia.

Annons

Tulta syöksevä lohikäärme

MSI:n uusi muotoilufilosofia kiteytyy tunnuslauseeseen ”Tech Meets Aestetics”. Tekniikan täytyy auttaa pelaajaa voittamaan taistelukentillä ja päästää luovien tekijöiden ideat valloilleen. Samalla laitteen on näytettävä niin hyvältä, että sitä käyttää kuin asustetta. Siksi MSI:n yli 2 000 insinööriä ja suunnittelijaa ovat hioneet jokaisen yksityiskohdan huippuunsa – niin sisä- kuin ulkopuolella. 

Ajatus kantaa aina kannen ikonisesta lohikäärmeestä uusien koneiden sisuksiin saakka. Lohikäärme on edustaa voimaa ja herättää huomiota – oikeasta kulmasta katsottuna. MSI:n uudet kannettavat ovat kaikki alle 26 millimetriä ohuita. Littein malli on Creator Z16: vain 15,9 mm.  Creator Z16 on valmistettu alumiinista, jonka Lunar Gray -sävy näyttää vaihtavan väriä valon mukaan, jolloin kannesta erottuu aina uusia yksityiskohtia. 

Raakaa voimaa ja hurjaa renderöintivauhtia

Kaikissa uusissa MSI-malleissa on 11. sukupolven Intel®-prosessori, joka tarjoaa raakaa suoritustehoa ja nopeutta. NVIDIA® GeForce RTX™ 30-sarjan näytönohjaimet takaavat videoiden nopeat renderöinnit ja nopeampaa koodausta – jopa 8K HDR RAW-videota editoidessa. Creator 17 malli on saatavana jopa 16 GB RAM-grafiikkamuistilla, joten sisällöntuottajat voivat huoletta työskennellä useamman projektin kimpussa samanaikaisesti. 

Creator Z16 – kultaisen leikkauksen näyttö

Uusissa kannettavissa näyttö on perinteisen 16:9-formaatin sijaan 16:10-kuvasuhteella. Jo antiikin aikoina 16:10 ymmärrettiin kultaisena leikkauksena, jota yhä pidetään ihanteellisena kuvan leveyden ja pituuden suhteena. Kuvien kanssa työskentelevillä on siis ideaalit oltavat, ja 16:9-kuvasuhteen elokuvia katsellessa työpöydälle jää mukavasti tilaa. 

Annons

MSI:n True Pixel Display tarjoaa veitsenterävää QHD+ -resoluutiota, ja Creator Z16-mallin True Color -tekniikka varmistaa tarkan värintoiston frame by frame. 

Huippuluokan äänentoistoa tanskalaisilta

Estetiikka ei ole vain silmän asia, vaan MSI:n uusissa kannettavissa on panostettu myös ääneen. Esimerkiksi MSI Creator Z16 on varustettu neljäkanavaisella hifistereojärjestelmällä, joka edustaa parasta mahdollista kannettavaan mahtuvaa laatua. Kaiutinjärjestelmästä ja äänestä vastaa tanskalainen huippukaiuttimistaan tunnettu Dynaudio, joka takaa – pahoittelut sanavalinnastamme – ennenkuulumattoman laadukkaan HD-äänen sekä työpöydälle että kuulokkeisiin. 

Viileää suorituskykyä

MSI:n uutuuskannettavissa hyödynnetään Cooler Boost -jäähdytystekniikkaa, joka varmistaa maksimitehot ilman ylikuumenemisen vaaraa. Tässäkin yhdistyvät tekniikka ja estetiikka sekä pelaamisen vaatimat tehot: tuuletusritilät on muotoiltu muistuttamaan haarniskaa. 90 Whr:n akku kestää tuntikausien työskentelyä tai viihdettä.  

MSI:n 11. sukupolven kannettavat ovat uuden Wi-Fi 6E-standardin mukaisia, mikä takaa vakaat yhteydet ja pienempää latenssia jopa verkoissa, joissa on paljon liikennettä ja useita liitettyjä laitteita samanaikaisesti.

Lue myös

Asiakaspalvelu

Yhteystiedot

Ääni & Kuva / Publish AS mail@lbaanijakuva.fi

© 2021 Publish AS – LB Ääni ja Kuva noudattaa journalistien eettisiä ohjeita. Lukijana olet oikeutettu käyttämään lbaanijakuva.fi-sivuston sisältöjä henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Voit ladata, linkata ja tulostaa sisältöä lbaanijakuva.fi-sivustolta henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan mainitset lähteen ja kunnioitat mahdollisia tekijänoikeuksia. Sisältöjä, mukaan lukien (mutta ei näihin rajoittuen) ikonit ja palkinnot, ei saa käyttää muussa tarkoituksessa kuin mihin on erikseen annettu oikeus. Huom! Maksumuurin ulkopuoliset sisällöt ovat kyseessä olevan valmistajan/maahantuojan tarjoamia.