Kaupallinen yhteistyö: PHILIPS 346P1CRH & 498P9

Yksi iso näyttö on parempi kuin kaksi pientä

Philips on lanseerannut kaksi kotitoimistoon sopivaa näyttöä, joiden avulla saa maksimoitua sekä näytön koon että työpöydällä olevan tilan.
Mainos
Mainos

Kotona työskentely edellyttää hyvää suunnittelua niin työpäivän kuin työtilankin suhteen. On iso ero, työskenteleekö kotona kerran-pari viikossa: kannettava keittiön pöydällä toimii silloin tällöin ihan hyvin, mutta jos pitää työskennellä joka päivä kahdeksan tuntia kotona, ei sama tilanne ole enää järin ihanteellinen. 

Laajempaa laajakuvaa

Paljon kotona työskentelevälle kunnollinen näyttö onkin tärkeä työväline, ja siinä Philipsin kaksi uutta näyttöä astuvat kehään: 34-tuumainen 346P1CRH ja 49-tuumainen 498P9. Uutuudet eivät ole vain laajakuvanäyttöjä, vaan Philips 346P1CRH on UltraWide-formaatin näyttö 21:9-kuvasuhteella. Useimmat televisiot edustavat 16:9-kuvasuhdetta, eli UltraWide-näyttö on yli 25 % leveämpi kuin useimmat kotiteatteriruudut. Philipsin suurempi versio 498P9 on rakennettu huikealle 32:9-kuvasuhteelle. Näin leveä näyttö leviäisi tavallisena litteänä versiona jo katsojan näkökentän ulkopuolelle, ja siitä syystä Philipsin uudet näytöt ovatkin kaarevia. 

Uutuudet eivät ole vain laajakuvanäyttöjä, vaan Philips 346P1CRH on UltraWide-formaatin näyttö 21:9-kuvasuhteella.

Osta Philips 346P1CRH tästä

Enemmän pöytätilaa

Toimistolla monella on varustuksenaan kaksi näyttöä: yksi esimerkiksi Outlookille, Excelille tai Wordille ja toinen selaimelle, verkkotapaamisille tai äänen ja kuvan käsittelyyn. Tällaisella varustelulla tuottavuus ja tehokkuus ovat huipussaan, kun vaihto eri ohjelmien ja ikkunoiden välillä onnistuu ilman viivettä. Pienellä 13- tai 15-tuumaisella kannettavalla monen samanaikaisen tehtävän välillä selaaminen on hankalampaa. 

Kotitoimistolla pöytätilaa on perinteisesti vähemmän kuin työpaikalla ja pistorasioitakin usein vähemmän. Niinpä kotioloissa on usein vaikeaa löytää tilaa kahdelle erilliselle näytölle – ja niiden johdoille!

Annons

Ongelma ratkeaa, kun kaksi pientä näyttöä korvaa yhdellä isolla. Esimerkiksi 49-tuumainen eli 124 cm leveä Philips 498P9 on kooltaan kuin kaksi vierekkäin asetettua 27-tuumaista näyttöä. Toki näin iso näyttö vaatii tilaakin, joten hiukan pienempiin kotitoimistoihin 34-tuumainen Philips 346P1CRH on parempi vaihtoehto.

Kummassakin Philipsin näytössä on USB-C-telakka valmiina.

Osta Philips 346P1CRH tästä

Sisäänrakennettu USB-C-telakka ja PowerSensor

Kummassakin Philipsin näytössä on USB-C-telakka valmiina. Niinpä esimerkiksi hiiren ja näppäimistön saa suoraan kiinni näyttöön. Telakassa on myös RJ-45-liitäntä Ethernet-kaapelille. Telakka auttaa pitämään pöydän kaapelisotkun kurissa, ja yksi pistorasia riittää palvelemaan koko joukkoa työpöydän laitteita. Sisäänrakennettu KVM-kytkin mahdollistaa useamman tietokoneen tai muun laitteen kytkemisen näyttöön samanaikaisesti ja niiden välillä vaihtamisen ilman, että tarvitsee vaihtaa asetuksia vaikkapa hiirelle, näppäimistölle ja näytölle koneen vaihtamisen yhteydessä.

Philipsin uusien näyttöjen webkamera pomppaa ruudun yläreunasta esiin haluttaessa. Se lisää käyttäjän yksityisyydensuojaa, kun kamera tulee esiin vain aktiivisena ja painuu takaisin piiloon, kun sitä ei käytetä. Webkamerassa on Windows Hello -kasvojentunnistus, joten kirjautuminen Windowsiin sujuu parissa sekunnissa. 

Säästöä ei sitä paitsi synny vain tilankäytön suhteen, vaan myös energiankulutus on saatu tiristettyä minimiin. Philips PowerSensor käyttää infrapunasensoreita tunnistaakseen, milloin käyttäjä istuu ruudun edessä. Kun se havaitsee käyttäjän poistuneen, näyttö vähentää kirkkauttaan automaattisesti.

Annons
Philipsin suurempi versio 498P9 on rakennettu huikealle 32:9-kuvasuhteelle.

Veitsenterävää Quad HD -kuvaa

Tärkeintä näytössä on kuitenkin tietysti sen kuvanlaatu. Philipsin uusissa näytöissä on Quad HD -resoluutio (1440p) ja Philipsin CrystalClear-teknologia, jonka ansiosta kuvat toistuvat veitsenterävinä 178 asteen katselukulmalla. Philips 346P1CRH:n kuvakoko on 3440 x 1440 pikseliä ja isomman 498P9:n peräti 5120 x 1440 pikseliä. Näytöt toistavat HDR 400 -videota, joka tarjoaa parempaa kirkkautta, kontrastia ja värejä kuin perinteinen SDR-laatu. Niinpä kuvat toistuvat tarkasti, olipa sitten käyttäjällä mielessä kuvankäsittely, pelaaminen tai tavallinen toimistokäyttö. 

Osta Philips 498P9 tästä

Silmää miellyttää kauniiden grafiikoiden lisäksi toki myös Philipsin FlickerFree-teknologia, jonka ansiosta kuva ei välky ja näyttöpäätetyöläisen silmät rasittuvat vähemmän. LowBlue-teknologia puolestaan vähentää silmille