annonse
annonse

Maaliskuu 2018
Philips 65OLED873

Testissä: Philips 65OLED873

Säkenöivän hyvä!

Kilpailijat saavat tosissaan keksiä jotakin ihmeellistä voittaakseen Philipsin värikylläisen OLED-television.

Ääni & Kuva kiteyttää

Philipsin näytössä on upean voimakas kontrasti ja säkenöivät värit, joita Ambilight-taustavalaistus vielä korostaa.
Philipsillä ei ole Dolby Vision -tukea. Älykäs käyttöliittymä saisi toimia nopeammin.
annonse

Kun muut tv-valmistajat vasta viimeistelevät uutuuksiaan, on Philips ehtinyt jo saada vuoden 2018 ensimmäiset mallinsa kauppoihin. Ennen kaikkea näytille on saatu kiinnostava OLED 873, josta tulee Philipsin tämän vuoden edullisin OLED-televisio. Resepti muistuttaa viime vuoden vastaavalta: OLED-paneeli, P5-kuvaprosessori, Ambilight-taustavalaistus ja Androidin Smart TV. Ja mikä parasta, saatavana on nyt 65-tuumainen malli!

OLED-paneelissa jokainen pikseli valaisee itse itsensä, joten LCD-paneelin vaatimaa taustavalaistusta ei tarvita. Tekniikan ansiosta kontrasti on erinomainen ja musta todella mustaa, mitkä ovatkin syyt OLEDin nopean menestyksen taustalla etenkin highend-malleissa. Myös Philips on hypännyt voittajien junaan ja aikoo julkaista tänä vuonna kolme OLED-mallisarjaa.

Pienempi 55POS9002 (saatavana myös 2018) oli monella tapaa loistava tv, eikä vähiten upean OLEDin ja Philipsin patentoiman Ambilightin yhdistelmänsä ansiosta. Jäimme kaipaamaan vain suurempaa kuvaa: jos arvostaa hyvää kuvanlaatua, ei tyydy 55-tuumaiseen!

Kuva: Philips

Design

Philips ei ole muuttanut television ulkonäköä. OLED 873 on litteä, tyylikäs ja hillitty. Siinä ei ole huippumalli OLED 973 -mallista tuttua ylellistä lasikehystä, mutta näyttää silti hyvältä. Ovaalinmuotoinen OLED-paneeli on kehystetty tummanharmaalla metallikehyksellä, joka tuo mieleen LG OLED C7 -television, jossa kuva ei jatku aivan reunaan asti vaan erottuu kehyksestä ohuen mustan rajan avulla. Jalka on tyylikästä harjattua metallia ja on riittävän kapea, jotta 65-tuumainen mahtuu useimmille tv-tasoille vaivatta.

Käyttö ja ominaisuudet

Philipsin televisio perustuu Android 7.0 -käyttöjärjestelmään. Tv on useimmiten äärimmäisen yksinkertainen asentaa, ja jos puhelimessa on Android ja Gmail-tili, voi kännykkää käyttää television asetusten säätämiseen, tiedon jakamiseen wifin kautta ja käyttäjätilinä.

Käyttöjärjestelmä on samanlainen kuin muissakin Android-televisioissa ja kotivalikosta pääsee helposti YouTubeen ja muihin sovelluksiin. Monimutkaisempia valintoja tehdäkseen siirrytään Philipsin omaan valikkoon. Siihen ei ole tehty merkittäviä muutoksia sitten viime näkemän: valikon rakenne vaatii hieman totuttelua, eikä valintojen vahvistaminen tai edestakaisin valikossa hyppely ole yhtä intuitiivista kuin Samsungin tai LG:n järjestelmissä.

Kaukosäätimen takapuolelta löytyy erillinen näppäimistö, jonka ansiosta hakujen tekeminen ja salasanojen syöttäminen on helppoa. Muuten kaukosäädin tuntuu hieman vanhentuneelta ja nuolinäppäimistä lähtee ärsyttävää ääni niitä klikatessa. Onneksi mukana tulee myös minisäädin, joka toimii paljon paremmin. Siinä on paljon vähemmän nappeja ja pyyhkäisytoiminto.

Tv:n mukana tulee kaksi kaukosäädintä, joista pienempi on suosikkimme! (Kuva: Audun Hage)

 

Kilpailijoidensa tapaan Philips on muistanut pelaajia erityisellä peliasetuksella, jossa viive on pyritty minimoimaan. Mittasimme viiveeksi 35 ms, eli ei mikään ennätys mutta täysin riittävä ainakin muille kuin ammattilaisille.

Suurin uutuus älyrintamalla on ääniohjaus Google Assistantin avulla. Philipsin näyttö on valmisteltu ääniohjaukseen, ja kaukosäätimestä löytyykin sisäänrakennettu mikrofoni. Kerromme varmasti lisää, kunhan Google Assistant tulee käyttöön Pohjoismaissakin ja alkaa ymmärtää suomea.

Kuvanlaatu

Philips on aina kulkenut omia teitään kuvanlaadullisesti. Siinä missä kilpailijat, kuten Sony ja Panasonic, pyrkivät pitäytymään mahdollisimman uskollisina alkuperäiselle kuvalle, ovat Philipsin insinöörit tuoneet kuvaan omat mausteensa. Philips uskoo, että kohtuullisesti käytettynä ja kuvamateriaalin huomioiden värien, kontrastin ja terävyyden vahvistaminen parantaa katseluelämystä.

OLED873:ssa on kaikki ainekset loistavaan kuvaan: taidokkaan OLED-paneelin ja värikkäiden Ambilight-valojen lisäksi se on varustettu Philipsin tehokkaimmalla P5-prosessorilla, joka on täynnä erilaisia kuvaa vahvistavia piirejä ja algoritmeja.

Televisiosta löytyy useita erilaisia kuva-asetuksia. ”Vivid” on meidän makuumme liian voimakkaasti värittynyt. Kaikki säädöt vedetty tappiinsa ja ihmiset ruudulla näyttävät siltä kuin olisivat syöneet todella tulista ruokaa, ja liioiteltu terävyys tekee kuvasta hyvin kaksiulotteisen.

”Standard” on sen sijaan mieleemme. Philips on käyttänyt kuvankäsittelyä kirkkaamman ja vahvemman kuvan luomiseksi, mutta värit eivät kuitenkaan mene äärimmäisyyksiin. Asetus sopii hyvin uutisiin, urheiluun ja muihin televisiosisältöihin.

Testasimme kuvanlaatua Breaking Bad -sarjalla (Netflix, 4K), ja ohjelma vaikutti kuin uudelta! Ensinnäkin kontrasti on tautisen kova: metamfetamiinikuningas Waler White näyttää entistäkin kolhiintuneemmalta, taivas sinisemmältä ja aavikko polttavammalta, mutta mikään ei tunnu luonnottomalta. Televisioruudun takaa seinälle heijastuva ja ohjelman värityksen mukaan sävyä vaihtava Ambilight tekee katselusta vieläkin todentuntuisempaa ja intensiivistä.

Jos haluaa katsella elokuvia ja sarjoja kuten ohjaaja on ne tarkoittanut, voi valita elokuva-asetuksen. Philipsin tehdasasetukset ovat hyvät ja toistavat kuvan neutraalein ja hienoin värein. Musta on lähes pohjattoman mustaa ja yksityiskohdat tummissa kohdissa erottuvat hyvin. Kirkkaissa kohtauksissa kontrasti on vaikuttava. Blade Runner 2049 -elokuvan HDR 4K Blu-ray -versiona on huikea! LG:n suosittuun vuoden 2017 OLED B7 -malliin verrattuna Philipsillä on enemmän kontrastia, parempi terävyys ja ennen kaikkea pehmeämmän liikkeet. Jää nähtäväksi, miten Philips suoriutuu LG:n vuoden 2018 malleja kuten B8:aa tai C8:aa vastaan. Odotamme kunnon OLED-kaksintaistelua!

Blade Runner 2049 -elokuva näyttää upealta HDR 4K Blu-ray -versiona, ja Ambilight voimistaa tunnelmaa. Kuva: Audun Hage

 

Äänenlaatu

Philips 65OLED873:ssa on melko yksinkertainen äänijärjestelmä, joka koostuu alaosan kaiuttimista ja takaosan subwooferista. Soundi on voimakas ja puhdas, puhe selkeää ja kaiken pohjana hyvä basso. Philips kestää melko korkeaakin volyymia särkymättä. Parempaa ääntä hakeville suosittelemme kuitenkin soundbaria, tai sitten voi odotella OLED 973 -huippumallia, jossa on kalliimpi kaiutinjärjestelmä.

 

Johtopäätökset

Philips asettaa riman korkealle 65-tuumaisella OLED-näytöllään. Kuvanlaatu on säkenöivän hyvä, kontrasti ja musta erinomaiset kuten OLED-näytöltä sopii odottaakin. Philips on tehnyt hyvää työtä värien suhteen, ja Ambilight viimeistelee tunnelman. 65OLED873 on ehdottomasti suositusten arvoinen – ja 3 500 euron hinnallaan todellinen löytö!

Faktat & Rating:

Hinta: 3 500 €

Koko/tyyppi: 65-tuumainen 4K OLED

Resoluutio: 3840x2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android Nougat (7.0)

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaaliulostulo

HDR: HDR10+

Muuta: Kolmelta sivulta heijastuva Ambilight-valaistus

Verkkosivusto: philips.fi

Manufacturer:
Philips
Import:
Philips

Uusimmat testit:

Jätti-tv kotiteatteriin

Haaveiletko uudesta televisiosta, josta urheilu, elokuvat ja pelaaminen tuntuvat entistäkin aidommilta? Miksi silloin pihistellä, kun voi valita todella ison ruudun!

Upea highend-tv

Bang & Olufsenin uusin televisioluomus on tämän hetken parhaita tv-hankintoja.

Jouluvalot televisiossa

Värikäs Ambilight-valaistus vie Philipsin television kuvan uuteen ulottuvuuteen.

Superpakkaus Kiinasta

Tuore U55X9006 on vakavasti otettava haastaja kiinalaiselta TCL:ltä: se on testin parhaiten varusteltuja televisioita kirkkaalla kuvalla ja hienolla äänellä.

Harmaata mustan joukossa

Laaja katselukulma ja hienot värit tekevät LG 55SJ850 on hintaluokkansa kiinnostavimpia malleja – vaikka ei ylläkään LG:n OLED-näyttöjen tasolle.

Vakuuttavaa suorituskykyä

Sony 55XE9005 on todellinen valopakkaus, jonka erinomainen kontrasti tekee HDR-sisällöistä nautinnollista katsottavaa.

Multitalentti

Samsung UE55MU7075 on tyylikäs, käyttäjäystävällinen ja kuvaltaan ja ääneltään erinomainen – ehdottomasti hintaluokkansa parhaita televisioita!

Iloista tv-joulua!

Nämä huipputöllöttimet eivät ehkä mahdu kuusen alle, mutta saavat varmasti lämpimän vastaanoton koko perheeltä. Jaksatko odottaa jouluun?

Vau, mikä kontrasti!

Philips on maustanut OLED-televisionsa Ambilight-tunnelmavalaistuksella ja saanut aikaan tv:n, jonka kuvanlaatu ylittää tavallisen.

Menestysmalli

LG:n kohtuuhintainen OLED55B7V on tämän hetken parhaita televisiohankintoja.

Edullinen tv-tulokas

TCL:n uusi 55C7006 tarjoaa Android-TV:n, 4K-resoluution ja HDR:n hämmästyttävän huokeaan hintaan. Valtaavatko kiinalaiset pian markkinat?

Suuri askel Sonylle

Sonyn uusi OLED-tv on vaikuttava paketti, jossa yhdistyvät erinomainen kuvanlaatu, täyteläinen ääni ja innovatiivinen design. .
Shure SRH940
Testissä
Työkalu studioon

Shuren referenssikuulokkeet sopivat myös ammattilaisten studiokäyttöön.

Audio-Technica ATH-AD900X
Testissä
Kaikin puolin ilmava

Audio-Tehnica vakuuttaa ilmavuudellaan niin fysiikan kuin äänen puolesta.

AKG K550 MKIII
Testissä
Yllättävän tarkka

AKG:n suuret ja tyylikkäät kuulokkeet kaivavat musiikista uusia yksityiskohtia.

Sony MDR-1AM2
Testissä
Höyhenenkevyttä mukavuutta

Pyöreä ja miellyttävä ääni sopii rentouttavaan nautiskeluun etenkin kännykästä kuunneltuna.

Meze Audio 99 Classics
Testissä
Iso hurmuri

Mezen puukuulokkeet tarjoavat lämmintä soundia.

Grado Prestige SR325e
Testissä
Nostalgiamatka ensimmäisessä luokassa

Grados Prestige -kuulokkeet tarjoavat upeaa äänenlaatua matkalla tyylikkäisiin Mad Men -tunnelmiin.

annonse
annonse
annonse
annonse
x

Ääni & Kuva

Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts