Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Olohuoneen tärkein esine?

Televisio kokoaa koko perheen yhteen nauttimaan urheilusta, elokuvista ja muusta viihteestä – mahdollisimman laadukkaasti totta kai. Kuvan ja äänen täytyy olla huippuluokkaa, ja mielellään todella isot!

/ 23.11.2017 - 13:18
Olohuoneen tärkein esine?

Kännykät, internet ja sosiaalinen media syövät yhä enemmän aikaamme. Monet, etenkin nuorempien ikäpolvien edustajat, katsovat leffoja ja sarjoja yhtä paljon puhelimesta tai tietokoneelta kuin tv:stäkin. Televisiolla on kuitenkin selkeät etunsa muihin laitteisiin nähden.

Tv on ilmiselvä valinta, jos haluaa todellisen elämyksen urheilun, sarjojen tai elokuvien parissa. Parhaissa televisioissa on hämmästyttävän hyvä kuvanlaatu ja ne ovat niin suuria, että ne tuovat leffateatteritunnelman olohuoneeseen.

Suurempia ja parempia näyttöjä

Tilastojen mukaan monet ovat valmitta maksamaan hieman lisää optimaalisesta kuvanlaadusta. Tällä hetkellä tyypillisin hankinta osuu 55–65-tuumaisiin televisioihin, mutta menee suurempiakin. Isojen telkkujen hinnat ovat laskeneet viime vuosina tähtitieteellisistä tavallisiin summiin.

 

Vuoden paras huippuluokan televisio: LG OLED55B7V

Arvio: 6

Hinta: 2 000 €

Verkkosivusto: lg.com/fi

930x465 LG OLED55B7V FI

Ihmeellinen kuva

LG:n kohtuuhintainen OLED55B7V on tämän hetken parhaita tv-hankintoja. Se on huomattavasti edullisempi kuin LG:n eksklusiivinen OLED-sarja, ja hintaero selittyy materiaaleilla ja viimeistelyllä. B/ on kaikkea mitä hyvältä OLED-televisiolta sopii olettaakin: musta on todella mustaa toisin kuin LCD-näytöissä, joissa musta toistuu usein hieman sinertävänä. Syvää mustaa vasten kaikki muut värit toistuvat upeasti ja paremmalla kontrastilla. Lisäksi OLED-näytön kuva pysyy muuttumattomana huolimatta siitä, mistä kulmasta sitä katselee.

Lue koko testi: LG OLED55B7V

 

Vuoden paras highend-televisio: Sony KD-65A1

Arvio: 5

Hinta: 6 000 €

Verkkosivusto: sony.fi

930x465 Sony Bravia KD 65A1 FI

Bravo, Sony!

A1-sarja on Sonyn ensimmäinen oikea OLED-jättinäyttö kotikäyttöön sekä pesunkestävä highend-tv ylellisellä muotoilulla ja äänellä. Sonyn tv on upea ilmestys hieman taaksepäin nojaavine asentoineen. Ulkonäkönsä puolesta kyseessä on vuoden tyylikkäimpiä malleja.

Sonyn televisiota luonnehtivat poikkeuksellisen tyylikäs design, uusi kaiutintyyppi, jossa kuvapaneeli itsessään toimii kaiuttimen kalvona, sekä tietenkin OLED:lle ominainen huippuhyvä kuvanlaatu. Erinomaisten ominaisuuksien yhdistelmä tekevät tästä harvinaisen pakko-saada-television – ja selvän voittajan vuoden highend-luokassa!

Lue koko testi: Sony KD-65A1

 

Vuoden televisioinnovaatio: Samsung The Frame

Arvio: 5

Hinta: alkaen 2 000 €

Verkkosivusto: samsung.com/fi

930x465 Samsung the Frame FI

Televisiotaidetta seinälle

Samsungin uusi design-tv on osoitus uudenlaisesta televisioajattelusta. The Frame imitoi taulua, kehyksineen kaikkineen. Lopputulos on kaikkien aikojen helpoimmin sisustukseen sujahtava televisio! Samsung on nähnyt erityisesti vaivaa ulkonäön suhteen: mitään ylimääräisiä liitäntöjä tai johtoja ei näy. Näytöllä on erityinen seinäkiinnike ja kaikki liitännät on jemmattu erilliseen laatikkoon. Samsungin ”Art Mode” -galleria tarjoaa paljon vaihtoehtoja kuva-aiheisiin, joista voi valita mieluisan näkymään, kun tv on pois päältä. Tyylikästä ja uudenlaista!

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

LG kahmii tunnustusta innovaatioistaan

Black Weekin muikeimmat tv-löydöt

Ääni & Kuva
Scroll to Top