Følg oss på

OnePlussan uutuusmallissa ei ole Snapdragonia

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.
OnePlus Nord 2

OnePlus julkaisi vasta kuukausi sitten OnePlus Nord CE 5G -puhelimen, mutta turha kuvitella, että tämä viime vuoden OnePlus Nord -mallin riisuttu versio olisi valmistajan ainoa uutuus vuodelle 2021.

Nyt OnePlus nimittäin kertoi ensimmäisen Nord-mallin saavan seuraajan: OnePlus Nord 2. Kiinalaisvalmistaja kertoo pitävänsä uutuuttaan ”flagship killerinä”, joka haastaa huomattavasti kalliimmat kilpailijat tärkeimpien ominaisuuksiensa kuten kameran, näytön ja ulkonäön suhteen.

Ja siksi onkin erityisen yllättävää, että OnePlus Nord 2 on varustettu MediaTekin Dimensity 1200-AI-prosessorilla – toisin kuin kaikki aiemmat OnePlus-puhelimet, joissa on ollut Qualcommin tutut Snapdragon-mobiiliprosessorit.

MediaTek on taiwanilainen yritys, jonka prosessoreihin törmää usein kaikkein halvimmissa puhelimissa kuten alle 200 euron hintaisissa Nokia 2.4- tai Samsung A32-malleissa.

OnePlus kuitenkin kertoo, että MediaTekin kanssa yhteistyössä kehitetty Dimensity 1200-AI on räätälöity prosessori, joka hyödyntää tekoälyä esimerkiksi valokuvaamiseen sekä näytön asetusten ja vasteajan säätämiseen.

Annons

Mitä kaikkea tekoäly tekee puhelimessa?

Nord 2 -mallin AI Photo Enhancement -ominaisuus tunnistaa 22 erilaista kuvausympäristöä ja säätää värisävyjä ja kontrastia parhaan mahdollisen kuvanlaadun saavuttamiseksi -myös yöllä.

OnePlus lupaa myös, että ominaisuuden avulla voi nauhoittaa livevideota HDR-efekteillä. Tekoäly käyttää DOL-HDR-tekniikkaa, joka varmistaa paremman kuvanlaadun, säätää kuvaa jo kuvaushetkellä ja parantaa videoiden värikirjoa ja tarkkuutta.

Eikä siinä vielä kaikki: AI Color Boost -tekniikka muuntaa standard dynamic rangen automaattisesti high dynamic rangeksi. Somesovelluksissa puolestaan hyödynnetään AI Resolution Boost -toimintoa, joka parantaa videoiden resoluutiota. Näytön Smart Ambient Display käyttää tekoälyä säätääkseen näytön kirkkautta ympäristön valaistusolosuhteiden sekä näytettävän sisällön mukaan.

OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2 tulee saataville kahdessa värissä – Blue Haze ja Gray Sierra – ja on myynnissä 28.7. alkaen. Kuva: OnePlus

Nord 2:n kamera ja näyttö

Todennäköisesti etenkin MediaTek-yhteistyön ansiosta puhelimen hintaa on saatu alaspäin, jolloin on voitu panostaa edellistä sukupolvea parempaan kameraan.

Annons

OnePlus Nord 2 on varustettu 50 Mp:n Sony IMX 766 -kamerakennolla, jossa on optinen kuvanvakain, 119,7 asteen 8 Mp:n ultralaajakuva ja 2 Mp:n mono-linssi, jonka luvataan tekevän kuvista terävämpiä.

Puhelimen etupuolella on 32 Mp:n IMX 615 -kenno, joka osaa tarkentaa automaattisesti jopa viiden henkilön kasvoihin samanaikaisesti. Ensimmäisestä Nord-mallista tuttua kaksoisetukameraa ultralaajakuvalla ei enää ole tarjolla.

Puhelimen etupuolella on 32 Mp:n IMX 615 -kenno, joka osaa tarkentaa automaattisesti jopa viiden henkilön kasvoihin samanaikaisesti. Kuva: OnePlusOnePlus Nord 2:n on toisaalta säilyttänyt edeltäjästään näytön, joka on 6,43” Fluid AMOLED FHD+ -resoluutiolla (2400 x 1080) ja 90 Hz:n virkistystaajuudella.

Näyttöä suojaa Gorilla Glas 5. Näytön kirkkaus on jopa 1 100 nitiä.

Muita ominaisuuksia

One Plus Nord 2 on tietysti 5G-puhelin ja pyörii Android 11 -version voimin. Sen päällä on OnePlussan oma OxygensOS-käyttöliittymä (versio 11.3) – ja valmistaja lupaa päivityksiä ainakin Android 13:een saakka.

Annons

4 500 mAh:n akku tukee WarpCharge 65:ä, jonka ansiosta puhelimen saa ladattua täysin tyhjästä täyteen alle puolessa tunnissa. Samaa akkua ja lataustekniikkaa käyttää myös huippumalli OnePlus 9 Pro. Langaton lataus ei OnePlus Nord 2:ssa onnistu.

Hinnat ja saatavuus

OnePlus Nord 2 on saatavilla kahdessa värissä – Blue Haze ja Gray Sierra – ja tulee myyntiin 28.7. jälleenmyyjillä, kuten Gigantilla ja Dustinilla sekä oneplus.com-sivustolla.

Puhelimesta tulee saataville kaksi versiota: 8 GB:n RAM:lla ja 128 GB:n muistilla varustettu versio maksaa noin 450 euroa ja 12 GB:n RAM:lla ja 256 GB:n muistilla varustettu malli noin 530 euroa.

Vis kommentarer

Lisää

Keskustelu

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

Asiakaspalvelu

Yhteystiedot

Ääni & Kuva / Publish AS mail@lbaanijakuva.fi

© 2021 Publish AS – LB Ääni ja Kuva noudattaa journalistien eettisiä ohjeita. Lukijana olet oikeutettu käyttämään lbaanijakuva.fi-sivuston sisältöjä henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Voit ladata, linkata ja tulostaa sisältöä lbaanijakuva.fi-sivustolta henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan mainitset lähteen ja kunnioitat mahdollisia tekijänoikeuksia. Sisältöjä, mukaan lukien (mutta ei näihin rajoittuen) ikonit ja palkinnot, ei saa käyttää muussa tarkoituksessa kuin mihin on erikseen annettu oikeus. Huom! Maksumuurin ulkopuoliset sisällöt ovat kyseessä olevan valmistajan/maahantuojan tarjoamia.