Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Kunnon ääni vaatii kunnon vahvistimen

Hyvätkään kaiuttimet eivät ilahduta, jollei vahvistin yllä tehtävänsä tasalle. Tässä ovat parhaat vahvistimet, jotka testasimme tänä vuonna.

/ 23.11.2017 - 15:07
Kunnon ääni vaatii kunnon vahvistimen

Maailma on yhä langattomampi – jopa mitä tulee kaiuttimiin – mutta vahvistimet laahaavat perässä. Sitten jotakin tapahtui ja lähes kaikissa tänä vuonna testaamissamme vahvistimissa oli ainakin yksi digitaalinen sisääntulo. Sama ilmiö näkyy suosittelemissamme vuoden parhaissa vahvistimissa, muutamaa puritaanista poikkeusta lukuun ottamatta.

Osa vahvistinvalmistajista ei tyydy vain digiliitäntöihin, vaan he haluavat myös huolehtia kännykästä soiton lähteenä langattomasti. Joko Bluetoohtin avulla tai kotiverkkoon kytkeytymällä, jolloin musiikkia voi sottaa suoraan haluamastaan suoratoistopalvelusta tai verkkoon liitetyltä tietokoneelta tai kovalevyltä. Digitaalinen elämä on muuttunut käyttäjäystävällisemmäksi, eikä langaton audio tarkoita enää huonoa soundia.

Tässä ovat suosikkimme vuoden 2017 vahvistimista:

 

Vuoden paras edullinen vahvistin: Rega Brio

Arvio: 6

Hinta: 780 €

Verkkosivusto: hifistudio.fi

930x465 Rega Brio FI

Selvä valinta

Vaatimaton ulkonäkö ei edes hämää, kun kyseessä on Rega Brio. Laitteessa ei ehkä ole suoratoistopalveluita tai DAC-muunninta, mutta Rega Brio on parhaimman kuuloinen vahvistin, jonka alle tonnilla voi saada. Se sopii täydellisesti pieneenkin tilaan, eikä äänenlaadusta tarvitse silti tinkiä. Jos ei kaipaa suoratoistopalveluita, on Rega Brio itsestään selvä valinta – ja muutkin voivat aina kytkeä siihen erillisen suoratoistovastaanottimen.

 

Vuoden paras keskihintainen vahvistin: Hegel H90

Arvio: 6

Hinta: 1 500 €

Verkkosivusto: mareks.fi

930x465 Hegel H90 FI

Referenssivahvistin

Jos budjetti kestää, on vaikea välttyä Hegel 90 -vahvistimelta. Hegel nimittäin teki sen taas – ihan kuin he eivät olisi kykeneväisiä virheisiin. Valmistajan pienin vahvistin antaa ehdottomasti eniten hupia rahoille.

H90 kestää vertailun kalliimpiin vahvistimiin ja siinä riittää tehoja suuriinkin kaiuttimiin, tiettyyn pisteeseen asti. Teho ei kuitenkaan ole päättymätön, mutta kyseessä on parhaimman kuuloinen vahvistin, jonka alle 2 000 eurolla saa, ja heittämällä uusi referenssimme tässä luokassa.

 

Vuoden paras huippuluokan vahvistin: Rotel RA-1592

Arvio: 6

Hinta: 2 500 €

Verkkosivusto: kruunuradio.fi

930x465 Rotel RA 1592 FI

Modernia tehoa

On usein vaikea kuvailla Rotel-tuotteen soundia, sillä mitään erityistä luonnetta ei yleensä löydy. Ei tälläkään kertaa.

Tämä vahvistin antaa musiikin seistä omilla jaloillaan sekaantumatta sointiin. Se on luokkansa tehokkaimpia ja pystyy käytännössä mihin vain. Se kuulostaa loistavalta digitaalisten liitäntöjen kautta, ja toimii erittäin hyvin myös analogisena, jos mukana on hyvä DAC. Bluetooth-siirto sujuu yllätti meidät iloisesti, mitä illanistujaisten vieraat varmasti arvostavat.

 

Vuoden paras highend-vahvistin: Marantz PM-10

Arvio: 6

Hinta: 8 000 €

Verkkosivusto: bwgroup.fi

930x465 Marantz PM 10 FI 1

Musikaalinen mittatikku

Vähintään 200 watin teholla pystyy soittamaan useimpia, ellei peräti kaikkia, kaiuttimia kunnollisella paineella. Vielä tärkeämpää on kunnollinen teho ja kontrolli. Silloinkin kuin soitetaan korviahuumaavan korkealta.

Marantz PM-10 -vahvistin tarjoaa harvinaisia mitä hittoa -elämyksiä, kun ensimmäinen nuotti kajahtaa ilmoille suurempana, puhtaampana ja kirkkaampana kuin mitä korkea hinta edes antaisi odottaa. Ja ällistyttävät hetket vain seuraavat toisiaan, kun kuuntelua jatkaa.

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yamahan vastaanottimille Roon-tuki

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Pink Floydia pyörimään!

Striimaa vinyylejä häviöttömästi

Vihdoin parempaa Spotify-ääntä?

Hyvästit MQA:lle?

Ääni & Kuva
Scroll to Top