Vuoden härpäkkeet

Kuten aina, tämä ”oheislaitteiden” kategoria levittää lonkeroitaan vähän joka suuntaan. Valitsimme tähän joitakin tärkeimpiä päivittäisessä käytössä olevia laitteita: kännykän, tabletin, aktiivisuusrannekkeen ja tietokoneen.

2017 on ollut hyvä vuosi pelinörteille. Saimme peräti kolme uutta pelikonsolia. Tarjolla on jotakin sekä lapsille että aikuisille. Virtuaalitodellisuuskin laajenee laajenemistaan, etenkin PlayStationin oma VR-kypärä on erinomainen. Applen MacBook Pro on saanut kilpailijan Microsoftin Surface Bookista, ja tämän vuoden älykkäin älypuhelin on yllättäen iPhonen sijaan Samsung Galaxy 8+. Älykellojen suhteen Apple kylläkin veti pisimmän korren, ja myös iPad on yhä tabletteissa voittamaton valinta. Älykoti ei edelleenkään ole yhtä älykäs kuin olisimnme toivoneet, mutta kehitys kehittyy oikeaan suuntaan. Sitä odotellessa voimmekin keskittyä itseemme, laskea askelia ja saada hellää ohjausta joltakin monista aktiviteettirannekkeista.

 

Vuoden innovaatio: PlayStation VR

Arvio: 4

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: playstation.com

Virtuaalitodellisuutta kansalle

PlayStationin lanseerattua PSVR:nsä sai tekniikka kertaheitolla entistä laajemman kohderyhmän. PlayStation on eittämättä onnistunut monella saralla PSVR-kypäränsä kanssa. Tekniikka on vakuuttavaa ja tuote itsessään hyvin tehty. Tämä on selvä valinta vuoden laiteinnovaatioksi, sillä siinä on huikeaa potentiaalia. Jäimme kaipaamaan vain kunnollisia pelejä, joita pelata näillä laseilla. Toivottavasti näemme sellaisia pian, jottei PSVR jää turhaan nurkkaan pölyttymään.

mainos

 

mainos

Vuoden paras tietokone: Microsoft Surface Book

Arvio: 5

Hinta: 2 000 €

Verkkosivusto: microsoft.com

mainos

Oho, hybridi!

Book on ainutlaatuinen kannettava, jota ei voi verrata suoraan Applen MacBook Prohon tai muihin 2-in-1-tietokoneisiin. Erikoissaranan ansiosta näytön voi irrottaa ja käyttää sitä tablettina. Hintaa sillä kyllä on, ja Microsoftin ensimmäinen varsinainen kannettava ei ehkä sovi kaikille. Onneksi se on varustettu nopealla raudalla ja akulla, joka kestää koko päivän. Vihdoinkin MacBook Prolla on kilpailija.

 

Vuoden paras pelikonsoli: Nintendo Switch

Arvio: 5

Hinta: 350 €

Verkkosivusto: nintendo.fi

Ei lintu eikä kala

On ilo havaita, että Switch erottuu kilpailijoistaan myönteisesti eikä jää seinäruusuksi muiden joukkoon. Laitteen fyysisistä mitoista täytyy myös antaa kiitosta Nintendolle. Pienen kokonsa huomioiden on ihme, mihin se pystyy. Samoista syistä ei olisi reilua verrata Switchiä suoraan Sonyn ja Microsoftin konsoleihin. Switch on jotakin aivan uutta ja erilaista –virkistävä tuulahdus.

 

Vuoden paras fitness-tuote: SHFT

Arvio: 6

Hinta: 200 €

Verkkosivusto: shft.run

Taskukokoinen personal trainer

Tässäpä keksintö, joka mullistaa juoksutreenit! SHFT on Kööpenhaminan IT-yliopston hengentuotos, ja se koostuu kahdesta sensorista, joista toinen kiinnitetään kenkään ja toinen rinnan yli kulkevaan vyöhön. Sijainti ja näiden kahden välinen etäisyys kerää juoksusta tietoa, joka lähetetään automaattisesti kännykkään. Sovellus vastaa tietoon antamalla ohjeta. SHFT on loistoesimerkki hyvästä ideasta, joka myös toimii kuten pitää. On hienoa saada motivaatiota harjoitteluun, ja ajan kanssa oikeasti kehittyä omassa juoksussa.

 

Vuoden paras älykello: Apple Watch Series 3

Arvio: 6

Hinta: 370 €

Verkkosivusto: apple.com/fi

Edelleen älykkäin kello

Apple Watch Series 3 on odotetusti entistä nopeampi ja siinä on uusia fiksuja ominaisuuksia. Pienemmät piirit saavat akun kestämään pidempään. Arvostamme myös paranneltua sykemittaria ja korkeusmittaria. Mutta varsinainen uutinen, malli, jossa on oma liittymänsä, jotta voi jättää kännykän kotiin, ei vielä ole mukana. Se saanee monet viivyttelemään hankintaa, kunnes ominaisuus on saatavilla.

Vuoden paras tabletti: Apple iPad Pro

Arvio: 6

Hinta: 750 €

Verkkosivusto: apple.com/fi

Apple pitää johtopaikkansa

Apple kiristää tahtia iPadillään, joka on melkein tarpeettoman hyvä. Ensimmäistä kertaa alamme oikeasti uskoa Applen vision siitä, etä tabletti korvaa tietokoneen. Etenkin iOS 11:n uudet ominaisuudet saavat ajattelemaan, että ehkä sitä pärjäisi pelkällä iPad Prolla. Siinä on salamannopea suorituskyky, runsaasti tallennustilaa, erinaominen akunkesto ja erinomainen näyttö. Ainoa valituksen aiheemme on, että jos tabletin varustelee huippuunsa, siitä saa maksaa yhtä paljon kuin MacBook Airista.

 

Vuoden paras kännykkä: Samsung Galaxy S8+

Arvio: 6

Hinta: 800 €

Verkkosivusto: samsung.fi

Samsungin suuri revanssi

Samsung on vastannut odotuksiin ja tarjoaa ainoan älypuhelimen, joka saa meidät innostumaan. On vaikea olla innostumatta, kun etupuoli on kokonaan lasia ja puhelimen muotoilu hivelee silmää. Galaxy S8+ on myös tämän hetken nopein Android-puhelin. Kamera ei ole yhtä vallankumouksellinen kuin S7:ssa, mutta säilyttää silti kruununsa. S8+ on kallis, joten jos tyytyy pienempään näyttöön, kannattaa harkita sisarmallia S8.

Lue koko testi: Samsung Galaxy S8+

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Uusi vuosi, uusi tv? LG kertoo ensimmäisten uutuusmallien tulevan myyntiin maaliskuusta alkaen.
Näitä televisiomalleja kannattaa metsästää Black Friday -tarjouksista!
Vihdoin se on täällä: Disneyn suoratoistopalvelu! Näin saat sen asennettua.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, ja tätä kaikkea siltä sopii odottaa.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, mutta miten sitä katsotaan? Listasimme palvelua tukevat laitteet.
Disneyn uusi suoratoistopalvelu on jo tilattavissa!
Huawein AppGallery ei onnistu vastaamaan käyttäjien odotuksiin. Ratkaisu ongelmiin ei olekaan uudessa sovelluskaupassa, sillä Googlen puuttuminen tarkoittaa, että Huawei voi sanoa hyvästit Pohjoismaiden markkinoille.
Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös