: Sony Bravia KD-55XE9005

Vakuuttavaa suorituskykyä

Sony 55XE9005 on todellinen valopakkaus, jonka erinomainen kontrasti tekee HDR-sisällöistä nautinnollista katsottavaa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Sonyn näytön dynaaminen LED-taustavalaistus tarjoaa merkittävästi parempaa kontrastia ja mustan kuin kilpailijansa.
Ääni on ohut ja bassoa puuttuu. Erillinen soundbar tai muu kaiutinratkaisu on välttämätön!

Sony Bravia 55XE9005

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sony 55XE9005 näyttää tyylikkäältä ja hillityltä: mustasta kehyksestä ulkonee kaksi pientä samppanjanväristä jalkaa. Rakenne vaikuttaa laadukkaalta, mutta näyttö on keskeltä hieman paksumpi kuin muilla testilaitteilla. Johdot saa vedettyä huomaamattomasti jalkaa pitkin. Designin ainoa puute on erillinen tiiliskivi, joka hoitaa virtalähteen virkaa. Sonylla on varmasti ratkaisuun hyvä syy.

Käyttö ja ominaisuudet

Sonyn telkkarit toimivat Android-käyttöjärjestelmällä (versio 7.0). Googlen ominaisuudet ja Chromecast löytyvät sisäänrakennettuna. Sovellusvalikoima ei ole yhtä laaja kuin Samsungilla ja LG:llä, mutta Sonyn televisio on nopea ja helppokäyttöinen. Kaukosäätimessä on selkeät napit Netflix-pikavalinnmalla ja sisäänrakennetulla mikrofonilla – sillä voi ääniohjata vaikkapa YouTube-hakuja, kätevää.

Kuva: Sony

 

Kuvanlaatu

Bravia 55XE9005:ssa on suora LED-taustavalaistus (Direct LED), mikä on tässä hintaryhmässä harvinaisuus. Sen sijaan, että Sony olisi sijoittanut LEDit reunoille, ne on levitelty tasaisesti LCD-paneelin taakse. Ilmeisenä etuna on valon tarkempi jakautuminen sekä parempi kontrasi ja musta. 55XE9005 joutuu tyytymään highend-malleja suurempaan aluejakoon (20 aluetta) ja heikompaan videokäsittelyyn, mutta se toimii silti hyvin!

Aivan ensimmäiseksi huomaamme tumman ja vaalean välisen mielettömän kontrastin. XE9005:n kirkkaus on ehdottomasti huippua, mikä on erityisen edukseen esimerkiksi Netflixin Stranger Thingsin kakkoskauden voimakkaimmissa HDR-kohtauksissa. Kirkkauden määrän vaihtelu ruudun eri kohdissa on huomattavasti parempi kuin reunavalaistuissa televisioissa. Ei ihan OLED-luokkaa, mutta lähellä.

55XE9005:n kuvankäsittely on myös omaa luokkaansa. Kuva on erittäin tarkka ja yksityiskohtainen. Jokainen hius erottuu vaikuttamalta teennäiseltä tai liialliselta. Liikkeet toistuvat tasaisesti.

Äänenlaatu

Upean kuvanlaadun huomioiden ääni aiheuttaa pienen pettymyksen. Soundi on melko lattea, bassoa on vähän ja kovalla volyymilla ääni lässähtää helposti. Puhe toistuu selkeästi, mutta siinäpä se. Vaativammat ääniraidat musiikissa ja elokuvissa soivat vaisusti ja suljetusti eikä bassoa kuulu.

mainos

Johtopäätökset

Sonyn televisio on tämän kisan kalliimmasta päästä, mutta vastaa myös testin kirkkaimmasta kuvasta. Tehokkaan ja kirkkaan LED-taustavalaistuksen ja loistavan kuvankäsittelyn ansiosta sekä kirkkaus että kontrasti ovat tasoa korkeammalla kuin kilpailijoilla. Tämä tekee Sony Bravia 55XE9005:stä yhden vuoden 2017 parhaista televisiosta.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös