: Sony Bravia KD-55XE9005

Vakuuttavaa suorituskykyä

Sony 55XE9005 on todellinen valopakkaus, jonka erinomainen kontrasti tekee HDR-sisällöistä nautinnollista katsottavaa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Sonyn näytön dynaaminen LED-taustavalaistus tarjoaa merkittävästi parempaa kontrastia ja mustan kuin kilpailijansa.
Ääni on ohut ja bassoa puuttuu. Erillinen soundbar tai muu kaiutinratkaisu on välttämätön!

Sony Bravia 55XE9005

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sony 55XE9005 näyttää tyylikkäältä ja hillityltä: mustasta kehyksestä ulkonee kaksi pientä samppanjanväristä jalkaa. Rakenne vaikuttaa laadukkaalta, mutta näyttö on keskeltä hieman paksumpi kuin muilla testilaitteilla. Johdot saa vedettyä huomaamattomasti jalkaa pitkin. Designin ainoa puute on erillinen tiiliskivi, joka hoitaa virtalähteen virkaa. Sonylla on varmasti ratkaisuun hyvä syy.

Käyttö ja ominaisuudet

Sonyn telkkarit toimivat Android-käyttöjärjestelmällä (versio 7.0). Googlen ominaisuudet ja Chromecast löytyvät sisäänrakennettuna. Sovellusvalikoima ei ole yhtä laaja kuin Samsungilla ja LG:llä, mutta Sonyn televisio on nopea ja helppokäyttöinen. Kaukosäätimessä on selkeät napit Netflix-pikavalinnmalla ja sisäänrakennetulla mikrofonilla – sillä voi ääniohjata vaikkapa YouTube-hakuja, kätevää.

Kuva: Sony

 

Kuvanlaatu

Bravia 55XE9005:ssa on suora LED-taustavalaistus (Direct LED), mikä on tässä hintaryhmässä harvinaisuus. Sen sijaan, että Sony olisi sijoittanut LEDit reunoille, ne on levitelty tasaisesti LCD-paneelin taakse. Ilmeisenä etuna on valon tarkempi jakautuminen sekä parempi kontrasi ja musta. 55XE9005 joutuu tyytymään highend-malleja suurempaan aluejakoon (20 aluetta) ja heikompaan videokäsittelyyn, mutta se toimii silti hyvin!

Aivan ensimmäiseksi huomaamme tumman ja vaalean välisen mielettömän kontrastin. XE9005:n kirkkaus on ehdottomasti huippua, mikä on erityisen edukseen esimerkiksi Netflixin Stranger Thingsin kakkoskauden voimakkaimmissa HDR-kohtauksissa. Kirkkauden määrän vaihtelu ruudun eri kohdissa on huomattavasti parempi kuin reunavalaistuissa televisioissa. Ei ihan OLED-luokkaa, mutta lähellä.

55XE9005:n kuvankäsittely on myös omaa luokkaansa. Kuva on erittäin tarkka ja yksityiskohtainen. Jokainen hius erottuu vaikuttamalta teennäiseltä tai liialliselta. Liikkeet toistuvat tasaisesti.

Äänenlaatu

Upean kuvanlaadun huomioiden ääni aiheuttaa pienen pettymyksen. Soundi on melko lattea, bassoa on vähän ja kovalla volyymilla ääni lässähtää helposti. Puhe toistuu selkeästi, mutta siinäpä se. Vaativammat ääniraidat musiikissa ja elokuvissa soivat vaisusti ja suljetusti eikä bassoa kuulu.

mainos

Johtopäätökset

Sonyn televisio on tämän kisan kalliimmasta päästä, mutta vastaa myös testin kirkkaimmasta kuvasta. Tehokkaan ja kirkkaan LED-taustavalaistuksen ja loistavan kuvankäsittelyn ansiosta sekä kirkkaus että kontrasti ovat tasoa korkeammalla kuin kilpailijoilla. Tämä tekee Sony Bravia 55XE9005:stä yhden vuoden 2017 parhaista televisiosta.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös