Mainos
Mainos
Mainos

Philips 55POS9002

Syyskuu 2017Philips 55POS9002

Vau, mikä kontrasti!

Philips on maustanut OLED-televisionsa Ambilight-tunnelmavalaistuksella ja saanut aikaan tv:n, jonka kuvanlaatu ylittää tavallisen.

Ambilight-valot vahvistavat entisestäänkin loistavaa televisiokokemusta. Kontrasti on erinomainen!
Philipsilla ei ole tukea mielestämme parhaalle HDR-formaatille, Dolby Visionille.

Philips eroaa kilpailijoistaan patentoidulla Ambilight-tunnelmavalaistuksellaan, joka valaisee television takana olevan seinän samoilla sävyillä, jotka näkyvät kulloinkin ruudulla. Television kontrasti on huippuluokkaa, mikä heti parantaa katselukokemusta pari pykälää. Jännittävää nähdä, miten se toimii OLED-näytön kanssa!

Philips lanseerasi ensimmäisen OLED-televisionsa (55POS901F) jo syksyllä 2016, mutta sen pääsyä kauppoihin piti odotella muutama kuukausi. Ennen kuin ehdimme testata sen, lanseerasi Philips jo edullisemman OLED-mallin!

Tulokkaan nimi on 55POS9002 ja se asettuu edeltäjäänsä huomattavasti edullisempaan hintaluokkaan. Kuluja on karsittu jättämällä pois 901-mallin edistyksellinen 61.-soundbar ja tyytymällä hieman yksinkertaisempaan äänentoistoon. Paneeli, kuvankäsittely ja suoritusteho on päivitetty vuoden 2017 malliin.

Design

55POS9002 on siis riisutumpi malli, mutta ulkonäöstä sitä ei huomaa – päinvastoin! Näyttö on hyvin litteä ja kaunis. Ohut metallikehys muistuttaa hieman LG:n B7-mallia. Philips seisoo kuitenkin tyylikkäällä kaarevalla jalustalla ja takaosakin eroaa LG:stä. Ambilight-LED-valojen lisäksi takaa löytyy bassokaiutin keskeltä, ja sen vasemmalta puolelta liitännät.

Käyttäjäystävällisyys ja ominaisuudet

Philips on vannonut Androidin nimeen jo vuosia. Tämän vuoden malli toimii yhä Android 6.0 -versiolla, mutta päivityksen pitäisi tulla vielä tämän vuoden puolella. Androidilla on etunsa ja heikkoutensa, eikä sen käyttäjäystävällisyys yllä samalle tasolle LG:n WebOS:n ja Samsungin Tizenin kanssa. Päävalikko ei ole yhtä selkeä ja sitä hallitsevat Googlen omat palvelut. Google Play Storesta pääsee tuhansien sovellusten ja pelien äärelle, mutta kaikkea ei ole mietitty pohjoismaiselle käyttäjälle sopivaksi.

Verrattuna vaikkapa Samsungin huippusimppeliin kaukosäätimeen, on Philipsillä valtavasti nappeja, joihin tutustuminen vie aikaa. Kaukosäätimen takapuolella on pieni näppäimistö, jonka avulla on näppärä kirjoittaa salasanoja ja vaikkapa hakukenttään tv-sarjan nimen, mutta muuten se on yleensä vain tiellä. Takaisin-nappi ei toimi johdonmukaisesti. Odotamme toiveikkaina näkevämme Philipsiltäkin minimalistisemman kaukosäätimen tulevaisuudessa.

Kuvanlaatu

Tässä meillä on pesunkestävä OLED: Philips käyttää LG:n paneelia kuten Sony, Panasonic ja monet muut, jotka ”lainaavat” LG:n tekniikkaa. Ero LG:seen on kuvankäsittelyssä ja Philipsin omassa Ambilightissa.

Philips on aina panostanut tehokkaaseen kuvankäsittelyyn, joka optimoi kuvan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Edistykselliset algoritmit tekevät kuvasta terävämmän, väreistä voimakkaammat ja liikkeistä pehmeämmät. Voimakkaan kontrastiset kuvat näyttävät sen ansiosta epäilemättä hienoilta, mutta puristin näkökulmasta laatu voi lipsahtaa liioittelun puolelle. Kuinka punaisena Ferrari loistaakaan?

Onneksi 55POS9002 on varustettu laajalla valikoimalla kuva-asetuksia, joten kuvan voi säätää oman maun mukaiseksi. Asetuksista löytyy esimerkiksi erityinen elokuva-asetus, jota on maustettu mahdollisimman vähän – ”as the director intended”. Suosimme tätä asetusta tarkastellessamme kuvaa kriittisesti.

Nopeasti käy selväksi, että Philipsillä on kaikki tunnetut OLED-ominaisuudet, ja LCD-näyttöihin tottuneet huomaavat eron selvästi! Kontrasti on mieletön ja laaja mustimmasta mustasta häikäisevään kirkkauteen. Valo jakautuu näytölle tasaisesti eivätkä kirkkaat kohdat aiheuta ongelmia. Värintoisto ei heikkene, vaikka katselukulmaa vaihtaisikin.

Tunnelmaa Ambilightilla

55POS9002-television kontrastiominaisuudet tekevät siitä täydellisen elokuvien ja laatusarjojen katseluun, mieluiten toki pimennetyssä huoneessa leffateatteritunnelman luomiseksi. Haittapuolena tällaisessa ympäristössä on silmien väsyminen. Vahva kontrasti voi alkaa tuntua silmissä ajan kuluessa – etenkin kun puhumme nyt OLED-näytöstä, jossa on HDR-tuki!

Ja tässä nerokas Ambilight astuu kuvioihin. Valaistu tausta tekee katselusta miellyttävämpää ja sitä suositellaankin silmien hyvinvoinnin vuoksi. Ambilight synkronoi värinsä vielä televisiokuvan sävyjen mukaan, joten illuusio on täydellinen, eikä taustavalo pääse häiritsemään herkkää kohtausta.

Philips on hionut tekniikkaansa ensimmäisistä litteistä televisioistaan lähtien eli vuodesta 2004. OLED-mallissa on ekstratehokkaat led-projektorit, joiden valaistuskulma on tavallista laajempi ylä- ja sivusuuntiin. Yhdessä ne tuottavat television taakse värivalaistun alueen, joka on (television ja seinän etäisyydestä riippuen) jopa kolme kertaa laajempi alue kuin tv itsessään! Ambilight tarjoaa useita asetuksia, ja meidän mieleemme oli eniten eloisa asetus, joka sopii etenkin action-elokuviin hyvin. Ambilight laajentaa ruudulla olevan tunnelman koko huoneeseen ja syventää elokuvakokemusta. Kontrastisen OLED-näytön kanssa valaistus toimii erittäin hyvin ja silmien kannalta katselu tuntuu miellyttävältä.

Ei Dolby Visionia

Korkean kontrastin videomateriaali eli High Dynamic Range on televisiorintaman kuumimpia puheenaiheita. Uusi videostandardi tarjoaa parempaa kontrastia ja laajemman värispektrin saaden television kirjaimellisesti loistamaan. Testaamme kaikki arvioimamme televisiot Netflixin ja UHD Blu-rayn aidolla HDR-materiaalilla.

Kuten useimmilla OLED-näytöillä, on Philips 55POS9002-mallilla suuri etu puolellaan, mitä tulee HDR-materiaalin toistamiseen. Pohjattoman mustaa taustaa vasten kaikki yksityiskohdat erottuvat upeasti ja valot, kuten auringonsäteet, tulenlieskat ja räjähdykset tanssivat näytöllä kauniisti. LCD-näyttöjen täytyy kasvattaa taustavalon määrää (ja menettää samalla kontrastia) aina, kun ruudulla on meneillään kirkas kohtaus, ja siihen verrattuna OLED näyttää huomattavasti paremmalta, sillä se pystyy säilyttämään kontrastin jokaisessa pikselissä. Se paikkaa kirkkauden puutetta, joka ei ole samaa tasoa kuin Samsungin huippu-LCD Q9F.

Ikävä kyllä Philipsin televisiossa ei ole tukea Dolby Visionille. DV ei vielä ole yhtä yleinen kuin avoin HDR10-standardi, mutta kannattaisi: siinä on etuna esimerkiksi frame by frame -kontrastinhallinta. Eron huomaa, kun vertaa LG OLED55B7V-televisiota Netflixin HDR-materiaalia, kuten The Defenders -sarjaa katsomalla. LG erottaa enemmän yksityiskohtia tummista kohdista ja luo enemmän varjoja kirkkaisiin kohtiin. Iron Fistin Mercedesin etuvalot toimivat hyvänä esimerkkinä: Philipsillä näkyy pelkkää valoa, kun LG:llä erottaa sekä lamput että peilit. Ero on vain Dolby Visionin ansiosta.

Kalibrointi

Philips-näytössä on ”eksperttiasetus” ISF päivä ja yö, mutta sen lisäksi kalibrointimahdollisuudet ovat niukahkot. Valkotasapainoa voi säätää 2 pisteen avulla eikä täyttä värikalibrointia ole (Color Managemenet System). Niinpä harmaan epätasapainoa on vaikea korjata ja saada näyttö kalibroitua 100-prosenttisen täydelliseksi. Asetuksia ei myöskään voi kopioida eri sisääntuloihin (tai Netflixiin). Philips 55POS9002 tarjoaa kyllä hyvän väridekooderin, joka toistaa värit oikein. Kalibroinnin jälkeen saimme Calman Colorcheckerillä keskimääräiseksi deltapoikkeamaksi 1, joka on erinomainen tulos.

Äänenlaatu

55POS9002-mallissa ei ole edeltäjänsä soundbaria, mutta soundi on silti pirteä. Kaiuttimet on suunnattu alaspäin ja takaa löytyy lisäbasso. Ääni on vahva ja puhdas, puhe selkeää ja perusta vakaa. Philips kestää volyymin nostoakin hyvin ennen kuin ääni alkaa kuulostaa paineistetulta. Kaikkiaan äänenlaatu on tyydyttävä, mutta aivan kuten muutkin televisiot, myös 55POS9002 ansaitsee erillisen soundbarin.

Johtopäätökset

Philipsin uusin OLED-televisio tarjoaa ainutlaatuisen katseluelämyksen. 55POS9002-mallin kontrasti on erinomainen ja värit loistavat. Ambilight-taustavalot valaisevat takaseinän, mikä tekee katselusta vieläkin mukaansatempaavamman ja silmille miellyttävän.

picture1 JVF-2017-TP-Vision-Philips-9002-B_1_19896-990x505 JVF-2017-TP-Vision-Philips-9002-F_1_19899-990x505
<
>
Ambilight-valaistus syntyy television takana olevilla pienillä LED-projektoreilla. (Kuva: Philips)
Bästa pris på Philips 55POS9002

Philips 55POS9002

55-tuumainen 4K OLED

3840 x 2160

HDR

4 HDMI, 3 USB

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 3 000 €

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.